Fiat 126p - Z jakiego okresu?

31 Mar 2018, 11:02

Witam, czy poradzicie mi maluszka z jakiego okresu wybrać (który sie mniej psuje, który mniej pali, gdzie jest lepszy "komfort jazdy" jeżeli można takim pojęciem malucha określić :D itp.)? Mam na myśli dwa modele. Stary sprzed 1982r. z chromowanymi zdeżakami czy z plastikowymi (FL, EL itd.) Aktualnie posiadam malucha z 1981r. którego wyciągnąłem od mamy znajomej, stał 5 lat w stodole ale udało się go ładnie odnowić (na oryginalnego, jestem przeciwnikiem robienia z maluchów wiejskich beemek) i zdaję sobie sprawę że w przyszłości będzie więcej warty niż FL, ale chodzi mi przede wszystkim o rzeczy które wymieniłem wcześniej ponieważ planuje daleką podróż aby poczuć się jak za dziecięcych lat. Pozdrawiam
SzczepanJakub
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 09 1966
Przebieg/rok: 32tys. km
Auto: Mercedes 500e
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1989

31 Mar 2018, 15:19

Na pewno uwaga na eleganty bo one miały słabą blachę i ruda szybko tam wkraczała (sam mam w domu el-a).
Dobre ST swoje kosztuje i na pewno nie jest to wydatek kilku tysięcy złotych więc zostaje FL którego można kupić w dobrym stanie za jeszcze rozsądne pieniądze choć oczywiście zdarzają się przypadki gdzie auto to typowy gruz a ludzie wołają miliony bo przecież to klasyk..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Mar 2018, 17:58

Niby najlepszą blachę miały do 87
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan Micra K14 - nowy model już w produkcji
    Kilka dni temu uruchomiono produkcję zupełnie nowego Nissana Micra i pierwsze egzemplarze już opuściły linię montażową. Końcowe kontrole potwierdziły najwyższą jakość wykończenia pojazdów. Dostawy do dealerów ...