Fiat Brava 1.2 16V

22 Gru 2008, 10:41

Fiat Brava. Jak wiadomo Fiat wprowadził na rynek w 1995r model Bravo/Brava. Bravo jest samochodem 3 drzwiowym jest zupełnie inne od 5 drzwiowego brava. Jest kierowane dla młodych ludzi ktorzy jeszcze nie mają rodziny i liczy sie dla nich wyglad samochodu. Brava natomiast jest samochodem dla małej rodziny cos w stylu 2+1 czy w ostatecznosci 2+2 nie polecam tego samochodu rodzinie z 3 dzieci ( bedzie im z tyłu ciasno). W 1996 roku model ten zdobył tytuł samochodu roku.

Mój Fiat Brava jest z 2000 roku wyposazony w silnik 1.2 16V ma 170 tys na liczniku. Jak wiadomo ten silnik ma 82 KM jego elastyczność jest na wystarczajacym poziomie natomiast ekonomia jest pełna podziwu.
Mój ojciec nabył go w 2004 roku do tego czasu ani razu nas nie zawiódł. Do tej pory bylismy nim dwukrotnie na Węgrzech w Austrii Chorawcji we Włoszech. Oczywiscie cześci ekspolatacyjne wkoncu trzeba kiedys wymienić ale z tym sie kazdy liczy. :wink:
Maniak
Automaniak91
Początkujący
Awatar użytkownika

18 Lut 2009, 17:56

Witam kolegę Automaniaka! (Fiat Brava 1.2 16V)
Jestem posiadaczem niezawodnego Seicento 1.1 z 2003 r. Bezawaryjnie i bezpiecznie dowoził mnie z punktu A do B. Na trasie pali 5l przy oszczędnej jeździe, przy dynamicznej 6l. Cykl mieszany 6,5 l. Obecnie używam go głównie w mieście Poznaniu i zimą pali do 8 l.
cdn.
Seicento1.1
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: poznan
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Szukasz samochodu do XXX zł? Przeczytaj koniecznie!
    Jesteś na tym forum pierwszy raz? Szukasz porady co kupić do wybranej przez Ciebie kwoty? Użyj wyszukiwarki! Może znalazła się już odpowiedź na dręczące Ciebie pytanie, a Ty zaoszczędzisz swój czas! Dbaj o forum i ...