Fiat Brava 1.6, 16v 97r za 3500zl!

18 Kwi 2007, 23:33

Witam...
Ma bardzo dobra okazje kupic fiata brava 1.6, 16v 97r za 600funtow(na polskich tablicach). Tylko sa dwie rzeczy co daja mi do myslenie, przebieg: 270tys km oraz wymiana uszczelki pod głowicą. Praktycznie ja sie nieznam na mechanice i chce uslyszec jakies fachowe rady na temat tej wymiany uszczelki czy pozniej po tym moze sie cos zepsuc itp. Czy wytrzyma ten samochod trase 1800km?

Z góry dzieki za odpowiedz!
gienek_lbn
Nowicjusz

19 Kwi 2007, 15:53

ja na twoim miejscu, bardziej martwilbym sie przebiegiem, poniewaz stary, uszczelka to pryszcz, kazdy serwis ci to naprawi, ale 270 tys!!! stary, to auto moze tego nie wytrzymac, moim zdaniem, jak na to auto, 600 funtow, to okolo 25 tyś zlotych, takze ja ci odradzam BARDZO kupna tego samochodu.
BMW M Roadster, może kiedyś...
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: tomaszów mazowiecki

19 Kwi 2007, 15:56

odpal go i wyciagnij bagnet.zobacz czy komprecha nie sadzi w miske da Ci to trocgę informacji na temat stanu silnika. najlepszzy byłby pomiar kompresji
ZZZ-zakuć ,zaturbić, zapi***alać
misiekemeryt160
Początkujący

Miejscowość: DZIAŁDOWO

19 Kwi 2007, 17:03

gienek, mam pytanie, dlaczego w temacie pisze ze fiacik za 3500zl, a w poscie ze za 600 funtow, przeciez 600 funtow, to nie 3500zl, tylko okolo 25 tyś zl!, kogo ty chcesz w konia zrobic?
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

19 Kwi 2007, 17:15

z fiatem i takim przebiegiem byłbym jednak ostrożny
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk/kujawsko-pomorskie

19 Kwi 2007, 17:58

Narazie sie mocno zastanawiam nad kupnem maniokin2 a skad ci sie wzielo 25tys :shock: ?? prosta matematyka 600 razy 5.75zl(niewiem ile teraz funt stoi) to ci daje 3.450zl!
gienek_lbn
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Testy wodorowej Toyoty Mirai w Chinach
    Toyota rozpocznie testy wodorowego sedana Mirai w Chinach. Firma sprawdzi możliwości adaptacji tej technologii w Państwie Środka. Jednocześnie japońska firma zadeklarowała, że wybuduje stację tankowania wodoru w swoim chińskim ...

20 Kwi 2007, 16:06

masz racje, blad w pomiarach, ale mimo wszystko ja bym odradzal, jak na auto z 97r., za duzy przebieg
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika