Fiat Brava 1.9 D ! Problem z zapalaniem !!!!

21 Mar 2011, 17:13

Witam!
Mam tak problem z moicm samochodem Fiat Brava 1.9 D. Otóż chodzi o to, że jak wykonam dłuższą trasę nim np. 100km, to po trasie samochód stawiam na parkingu. Po 1h przychodzę zapalam go i on odrazu gaśnie. Kolejno muszę trochę pokręcić go aby zapalił. Byłem u wszystkich mechaników w mojej miejscowiści ale kint nic nie pomógł. Był wymieniany filtr paliwa, na wężykach zamontowano zawory odpowietrzające, w zbiorniku przeczyszczono ten taki filterek czy jak jemu ( pływak).
Samochód był w serwisie ale oni powiedzieli że niewiedzą co to jest bo nie można podłączyć pod silnik kompuetu poneiważ jest to za stary silnik.
Prosze o pomoc ponieważ nie wiem co z nim może być. Każdy mechanik próbował ale nie udawało się jemu.
Z góry dzięuje za pomoc
Pozdrawiam MajkOvee
MajkOvee
Nowicjusz

Miejscowość: Augustów

21 Mar 2011, 17:58

Wina może być w pompie wtryskowej.
Do pompy w poprzek jest przykręcony elektrozawór, i skierowany do góry jak silnik nie chce palić przyłóż do niego mocny magnes (od góry) i sprawdź czy wtedy odpali.
Ostatnio edytowany przez andrzej_124, 21 Mar 2011, 20:30, edytowano w sumie 1 raz
andrzej_124
Stały forumowicz

21 Mar 2011, 18:40

andrzej_124 napisał(a):Wina może być w pompie wtryskowej.
Do pompy w poprzek jest przykręcony elektrozawór, i skierowany do góry jak silnik nie chce palić przyłóż do niego mocny magnes i sprawdź czy wtedy odpali.

Oke, sprawdze jutro z rana odrazu, a jeśli zapali bez problmu to co może być przyczyną tak żeby można było to naprawić ?

[ Dodano: 22 Marzec 2011, 19:00 ]
Wtej chwili sprawdzam pompe w taki oto sposób.
Tam gdzie wchodzi do niej wężyk doprowadzający paliwo i odprowadzający to odłączyłem je.
Natomiast podłączyłem z jednej strony do tych dwóch otworów ( doprowadzający i odprowadzający paliwo) przezroczysty wężyk a z drugiej storny włożyłem do karnistra z paliwem. Po nocy sprawdze czy nazbiera się tam powietrze(w tym wężyku). Jeśli tak to oznacza że jest walnięta pompa. Więc zobaczymy jaki efekt będzie.
Z góry dziekuje za pomoc powyższej osobie ;]
MajkOvee
Nowicjusz

Miejscowość: Augustów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lamborghini Miura P400 Roadster
    Miura Roadster to kolejny rarytas w świecie sportowych kabrioletów. Włosi nigdy nie wprowadzili do produkcji wariantu cabrio swojej ikony – uznawanej przez niektórych za pierwszy supersamochód w ...
    Pasy Smart Kid Belt
    Szukam informacji na temat pasów smart kid belt, co o nich sądzicie? Czy w przypadku starszaków mogą się sprawdzić. Czy te pasy chronią przed nurkowaniem dziecka podczas wypadku?