Fiat Brava - proszę o poradę

28 Sty 2009, 20:49

Zamierzam kupić autko: Fiat Brava 1.2 16V z 1999 roku w gazie. Proszę o poradzenie czy te autko jest dość dynamiczne i godne polecenia. Potrzebuję opini i doradzenia co w tym samochodzie jest zaletą, a co mankamentem. Samochodzik posiada wszystkie opcje oprócz klimatyzacji. Chciałbym po prostu uzyskać jak najwiecej informacji na temat tego samochodziku.

Chciałbym się także dowiedziec co w tego rodzaju samochodzie lubi się zepsuć i na co najlepiej zwracać uwage przy kupnie.

Proszę o pomoc :)

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
bartek_remix :)
bartek_remix
Początkujący

Miejscowość: Kamionka / Kwidzyn

28 Sty 2009, 21:18

Silnik moim daniem nieco za słaby do takiego wozu, jak z awariami nie wiem ale podobno silnik ten potrafi spalać bardzo duże ilości paliwa.
stasiowski121

29 Sty 2009, 10:21

Tu masz dużo opinii o tym aucie z tym silnikiem

[link do autocentrum.pl wygasł]
zgibi
Nowicjusz
Awatar użytkownika

30 Sty 2009, 14:09

Dziękuję bardzo za wszelkie odpowiedzi. Mam juz ten samochodzik i jst to dobra klasa auta z mocnym silniczkiem. Nawet nie myślałem, że będzie taki super :)
bartek_remix
Początkujący

30 Sty 2009, 14:12

Mocny 1.2? :D
Rodri94

30 Sty 2009, 19:12

Tak kolego moim zdaniem mocny. Mam silnik benzynowy 1.2 16V - posiada on 82 KM więc nie tak mało jak na taki silnik. Samochodziki 1.6 8V połykam :) bez niczego. Poprzednio miałem corsę 1.0 12V 55 KM więc ten silniczek chyba jest względem niej mocny co nie??
bartek_remix
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Niebezpieczny wschód słońca
    Nisko położone słońce w okresie jesiennym może oślepiać kierowców i powodować niebezpieczne sytuacje na drodze. Szczególnie niebezpieczne jest pierwsze 15-45 minut po wschodzie słońca. Ryzyko oślepienia wzrasta ...

30 Sty 2009, 19:40

Gdyby 1.6 zabrał się odpowiednio to wątpie czy połykasz.
stasiowski121

30 Sty 2009, 22:54

Ciekaw jestem jak wyszłoby porównanie z 1.4 12v (80 KM). Przypuszczam, że bardzo podobnie.
To w takim razie pojeździj trochę i napisz jakie jest spalanie, wrażenia z jazdy i co Ci się popsuło już ;)

Przypuszczam, że swoje spali, bo to jednak mała pojemność, a autko spore.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika