Fiat Brava z dużym przebiegiem - czy warto ?

23 Wrz 2008, 16:53

Witam,

Poszukuję autka ~10 000zł i wpadł mi w oko:
Fiat Brava, 2000r, 193 000km, benzyna 1200cm. za 9200zł.
Podoba mi się, ma bogate wyposażenie, tylko duży przebieg.
Czy ZA duży? Czy mi się tylko tak wydaje? Lepiej poszukać innego Brava czy może zupełnie czegoś innego? Jak trwałe i awaryjne są te samochody?

--
pozdrawiam,
Kranu
kranu
Nowicjusz

23 Wrz 2008, 16:57

Ja bym odpuścił - ten silniczek jest niezły, ale już zapewne odczuł przebieg, a za tą kasę dostaniesz podobny rocznik i przebieg JTD.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

23 Wrz 2008, 19:07

jestem tego zdania co kolega wyzej NIE WARTO
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

23 Wrz 2008, 19:59

To tak naprawdę jest rocznie około 25 tys. km. Czyli tyle co ktoś kto bardzo często jeździ autem.
Mnie osobiście przebieg odstrasza, ale przynajmniej wydaje się być bardzo realny.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Wrz 2008, 20:32

Przebieg dość duży. Za tą cenę można by znaleźć ten sam model, który przejechał znacznie mniej (oczywiście jeśli chcesz kupić fiata brava)
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

24 Wrz 2008, 20:24

Dziękuję za odpowiedzi, to faktycznie za duży przebieg, nie zdecyduję się na tego akurat.

--
pozdrawiam,
Kranu
kranu
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Bezpieczny wyjazd z małym dzieckiem
    Lipiec i sierpień to okres nasilenia wypadków drogowych z udziałem dzieci, które najczęściej uczestniczą w tych zdarzeniach jako pasażerowie samochodów, a więc wskutek błędów dorosłych. Za kierownicą ...

20 Cze 2009, 02:47

Jeżeli to Bravo jest w dobrym stanie, i przede wszystkim nie było bite, to możesz się nad nim jeszcze zastanowić.

P.S. U mnie w domu jest auto z rocznika '95 z przebiegiem 112tys Auto ma instalację gazową, prawdziwy przebieg i jest w idealnym stanie.
Małe przebiegi w starszych autach też są możliwe.
sw.piotrek
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

20 Cze 2009, 10:51

Jeżeli to Bravo jest w dobrym stanie, i przede wszystkim nie było bite, to możesz się nad nim jeszcze zastanowić.

Sądzę, że prawie rok po pytaniu kolegi, on już się nie będzie zastanawiał :twisted:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Cze 2009, 11:03

Nie zauważyłem że jest to stary temat.
sw.piotrek
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź