Fiat Bravo 1996r. pierwsze auto

17 Cze 2015, 13:35

Wtiam

co sądzicie o tym Fiacie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Miałby być to mój pierwszy samochód. Słyszałem, że w Fiatach dziurawi się podłoga i rdza. Czy ten samochód jest dobry? :D Jeżeli nie to szukam samochodu do 3000zł, nie koniecznie Fiata, ważne żeby był dobry do jeżdżenia po mieście i do trasy ;)
vet5
Obserwowany

Prawo jazdy: 28 06 1997
Auto: Nie Mam

17 Cze 2015, 14:27

Ten silnik 1,4 nie jest dobry więc daj sobie spokój. Za 3000 zł szukaj stanu nie modelu więc powiedz skąd jesteś to czegoś poszukamy.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

17 Cze 2015, 14:33

W-M Olsztyn, ale z odległością raczej problemu nie będzie ;) W grę wchodzi tylko benzyna ;)
vet5
Obserwowany

Prawo jazdy: 28 06 1997
Auto: Nie Mam

17 Cze 2015, 19:40

Bravo z linku od handlarza i sprzedaje się już z 3-4miesiące zresztą widać zdjęcia zimy więc od tego czasu ją ma na sprzedaż poza tym ma do sprzedania kilka innych które też bardzo długo sprzedaje..
Druga sprawa to jechać ponad 400-500km po auto za 2-3k to czysta głupota..

zobacz na te:
[link do oferty na Olx wygasł] - było coś z przodem,wizualnie do poprawek,przebieg raczej autentyczny.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - tylne lampy odrazu do wymiany gdyż poleci dowodzik.
Dorzuce jeszcze to [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] od handlarza ale bardzo ładnie wygląda i co najlepsze ma oryginalny przebieg (napis total) aha i błąd w mocy bo 1.6 miało 75km albo 101km choć tutaj podejrzewam pierwszą wersje.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Cze 2015, 20:07

To, co słyszałeś o Fiatach, dotyczy w dużej mierze Punto, pierwsza i druga generacja. BBM (czyli Bravo, Brava, Marea) jeżeli nie było bite i naprawiane w stodole, nie powinno zardzewieć, bo jest w pełnym ocynku. W tym podesłanym przez Ciebie na plus jest kilka nowych rzeczy, które były wstawiane i reflektory soczewkowe, których seryjnie nie było - pochodzą na pewno z Marei, czyli ktoś wcześniej przynajmniej trochę dbał o ten samochód i starał się, żeby nie tylko po prostu się odpychał, ale też w miarę normalnie jeździł. Jednak nie wiadomo, jak sytuacja wygląda teraz, po całej zimie stania. I tak jak mówił Krzychu, silnik jest najgorszy, jaki tylko mógł być, bo jedzie gorzej niż 1.2 (btw, 1.4 miały 71KM, nie 80), a pali jak 1.6.No i zwiększone ryzyko awarii, ze względu na wadę fabryczną.
mdmicky92
Nowicjusz

Prawo jazdy: 26 10 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan Micra 0,9 IG-T o mocy 90 KM
    Nissan Micra to samochód napędzany przez turbodoładowany silnik benzynowy o pojemności 0,9 litra i o mocy na poziomie 90 KM. Średnie spalanie w tym przypadku to około 4,8 l/100 km, natomiast z użyciem sytemu Start-Stop ...
    Czarne paski i kropki na krawędziach szyby samochodowej
    Obecnie chyba wszystkie szyby samochodowe głównie czołowe ale też tylne i rzadziej boczne mają obwódkę w postaci czarnego szerokiego paska, a na jego wewnętrznej stronie są kropki różnej wielkości. Zastanawialiście ...