Fiat Bravo 2 (benzyna) opinie przed zakupem.

10 Lut 2014, 10:17

No faktycznie przesadzilem z entuzjazmem, ale powodem byla irytacja typem, ktory nawet nie widzial samochodu na drodze i wypowiada sie majac 0 wiedzy na jego temat (po raz n-ty na dodatek...), zreszta na wiele innych tematow rowniez :P
Yankee
Aktywny

Prawo jazdy: 01 12 2005
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.8 TSI 180KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2017

10 Lut 2014, 10:29

Na fiatach zęby zjadłem i to mi w 12 letnim fiacie pękły przerdzewiałe przewody hamulcowe przy 60 km/h 50 m przed przejściem dla pieszych, na które zaczęła wychodzić kobieta, więc zamknij papę łaskawie. I nie był to maluch.

Znajomy kupił nowe Bravo i nie był zachwycony... a na drogach tego za bardzo nie widać w porównaniu do aut tego segmentu innych marek. Celowo nie użyłem słowa "konkurencji".

http://superauto24.se.pl/auto/fiat-brav ... 81578.html - tyle na temat pierdów jakie wypisujesz.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

10 Lut 2014, 10:43

Czytaj ze zrozumieniem zanim kolejne "pierdy" utworzysz.

Pisalem o polskim rynku (a nie europejskim, ktorego Polska jest dosc autonomicznym skrawkiem i trendy sa zupelnie inne), gdzie bravo bylo wielokrotnie w 1. dziesiatce sprzedazy, szczegolnie pod koniec ubieglej dekady, stad duza ilosc poruszajaca sie pod drogach w PL. A ze na wypizdziejewach go nie widac, to juz inna sprawa, tam zapewne kroluja 20-letnie bmw.

Dziwi mnie po co otwierasz "pape" piszac cos o 12-letnich fiatach, co tylko dowodzi ze z nowym bravo nigdy nie miales do czynienia, wiec nie rozumiem po co sie wypowiadasz w tym temacie...
Yankee
Aktywny

10 Lut 2014, 11:23

Fiat jest FIAT, a tak jak pisałem znajomy miał nowe Bravo z salonu i dziwne rzeczy się działy...

W trójmieście Bravo jeździ jak na lekarstwo w porównaniu z Golfem, Octavią, Focusem, Astrą, nawet Audi A3... To już nawet BMW 1er się więcej widuje, a to klasa premium, a nie budżetowiec. :|

Pierwszy przykład z brzegu - allegro:

Focus II 2500 sztuk, Bravo II 500 sztuk, podobnie sprawa się ma z Octavią itd.

Po kliknięciu kupiony w salonie i pierwszy właściciel, zar w PL itd. mamy:

Bravo II 6 sztuk, Octavia II 51 sztuk, Focus II 25 sztuk.

Także daj sobie już siana łaskawie.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

10 Lut 2014, 19:00

Prawda jest taka, że taki Fiat jest bezpieczniejszym wyborem od powiedzmy Golfa V i taki Fiat nie jest często używany we flotach stąd tyle Focusów i Octavii od pierwszych właścicieli. A że ich mało na allegro to świadczy o stereotypowym myśleniu polaków.
Fiat Bravo to dobre auto, nie przesadnie awaryjne, tanie i dużo ładnych egzemplarzy a jGsaw jak zwykle cięty na to co od Fiata, bo myśli stereotypowo :ok:
I nie wiem czy wiesz ale przewody hamulcowe kontrolujemy przynajmniej raz do roku więc sam jesteś sobie winny, bo jaki normalny człowiek jeździ z przerdzewiałymi przewodami? ;)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

10 Lut 2014, 20:14

Widac w BMW nic nie rdzewieje, to chlopak nie wiedzial. Ale mniejsza z tym.

Tak jak zauwazyl poprzednik glowna zaleta Bravo jest to ze mozna kupic polski egzemplarz z nieduzym przebiegiem.
Focusow, a przede wszystkim Octavii (nie schodziła z 1. miejsca sprzedaży przez kilka lat) jest oczywiscie wiecej, ale to nie znaczy ze beda w lepszym stanie.
Yankee
Aktywny

10 Lut 2014, 21:04

Może i tak, ale w BMW nigdy mi się nie zdarzyło mimo 2x większego wieku i 3x większego przebiegu.

Zatem radzę jeszcze we Fiatach kontrolować co roku miskę olejową, bo też lubi przegnić.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

10 Lut 2014, 21:10

No i tutaj potwierdza sie reguła,jakby Bravo bylo takie awaryjne to ogłoszeń była by masa a ogłoszeń jest mało a dlaczego? Bo ludzie nimi jeżdzą ze względu na to że są tanie w utrzymaniu i ewentualnych naprawach.
Ja w temacie Fiata siedze już sporo czasu,w rodzinie były,znajomi mieli i mają i większość sobie chwali. Przykład mojego SC,u mnie od pażdziernika 2012r i przez ten okres był tylko raz jedyny u mechanika,powód? Padł rozrusznik.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Lut 2014, 22:32

Kolejna przewaga nad niemieckimi kolegami jest taka, że fiatów raczej nie kradną.
wojtek1611
Początkujący

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Opel Corsa

11 Lut 2014, 06:26

A antykorozją autko było traktowane? Raz na kilka lat ponoć warto.... a i przegląd robić czasem się przydaje :)
wic1
Nowicjusz

Auto: Fiat Siena

11 Lut 2014, 20:25

Tak miało ocynk.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

22 Lut 2014, 20:11

wojtek1611 napisał(a):Kolejna przewaga nad niemieckimi kolegami jest taka, że fiatów raczej nie kradną.

Oj oj... nie tak do końca.
Ponieważ auta są popularne to części mają zbyt. Osobiście widziałem jak próbowali mi buchnąć sienę w 5-ciu chłopa. Podchodzą, obmacują klamki, czy zamknięte, bujają na aucie czy nie ma alarmu.

Gdy zaczęli się schylać do zamka wezwałem policję i zacząłem spacerkiem iść z trzonkiem od siekier w ich stronę, zmyli się. Policja na to, że 'nic jeszcze nie zrobili więc nic zrobić nie można'. Monitoring w okolicy był, mordy by było widać jak na dłoni ale delikatnie, funkcjonariusze mieli to w poważaniu. A kto wie? Może szajka jakaś...

Tak więc powiadam, popularne to na części się nadaje :P
No ale wielkiej kasy z tego nie będzie. Więc może prędzej jakieś oszołomy :)
wic1
Nowicjusz

Auto: Fiat Siena

22 Lut 2014, 20:13

niedawno było o seryjnym złodzieju co skroił 5 Daewoo Tico :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

22 Lut 2014, 20:23

Mi kiedyś Astre z listew i wkładów z lusterek okradli. :x
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

22 Lut 2014, 22:10

Niektóre auta mają taki myk że jeden kluczyk pasuje do kilku tych samych modeli np raz na youtube był filmik jak gość mający Matiza mógł ze swojego kluczyka otworzyć inne Matizy :)
Barol
Awatar użytkownika