FIAT BRAVO 2000r 1.6 Z NIEMIEC!!! ZDJĘCIA! PILNE !!!

12 Lis 2010, 20:34

Witam,

dziś dostałem ofertę kupna FIATA BRAVO 2000r, przebieg niecałe 140.000km, silnik 1.6, poduszki powietrzne, klima, skóra (co widać na załączonych obrazkach), dokładnego opis dziś wieczorem będę znał.

Auto pochodzi z pewnych rąk. Sprzedaje przyjaciel chłopaka mojej siostry, auto absolutnie na chodzie, sprawdzany stan techniczny, wszystko ok

Cena: 600 euro dla mnie :)

Co sądzicie o tym samochodzie, bo muszę najlepiej dziś dać odpowiedź czy go biorę. Ile kosztują opłaty całkowite przerejestrowania go wraz z kupnem tablic,

Jak w sprawie części zamiennych (dostępność i cena), czy jest on ekonomiczny (spalanie)? Jak wygląda sprawa z LPG?

pozdrawiam i czekam na pilną odpowiedź!

FOTY:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

shivv
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

12 Lis 2010, 21:57

O części się nie martw bo kosztują mało i wszędzie wszystko kupisz ;) spalanie ok. 10l przy ciężkiej nodze :P LPG lubi :P Opłaty 1400zł

P.S. Przebieg nie 140 ale 240 tyś km :P ale za taką kase brać i się nie oglądać :)
JEST:
- Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r
- Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r
- Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

12 Lis 2010, 22:22

No on raczej nie ma 140tys.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Lis 2010, 22:30

po czym wnosicie, że nie ma przebiegu <140.000?
shivv
Nowicjusz

12 Lis 2010, 22:36

Kierownica za bardzo wytarta,kumpel ma w Puncie ponad 180tys i kiera wygląda podobnie,ja w Lanosie mam 135tys i kiera dużo lepiej wygląda.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Lis 2010, 22:37

auto na zdjęciach wygląda dobrze :mrgreen: ale ja bym uważał na takie okazje :cool: bo czasami okazuje się że jest jakaś poważna usterka bardzo kosztowna w naprawie albo samochód miał jakąś nie ciekawą przeszłość
koko_92
Nowicjusz

Miejscowość: Dębica
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

CityMakers - mobilność miejska w Paryżu
    Grupa Renault nawiązuje współpracę z firmą NUMA, akceleratorem innowacyjnych projektów, aby z firmami AXA, Nissan, RCI Bank and Services i Merostwem Paryża rozpocząć program CityMakers. CityMakers to dziesięciomiesięczny ...

12 Lis 2010, 22:44

no jak by się gościu który mi kupuje nie znał to bym mu tego nie powierzył. Siostry chłopak sam miał kiedyś komis samochodowy, w poniedziałek jedzie nim jeszcze pojeździć i sprawdzić wszystko. Zdjęcia są robione komórką, więc słaba jakość. To jego dobry kumpel, znają się długo, więc kitu by mu nie wcisnął.

Auta w Niemczech są dużo tańsze. Ludzie je kupują, płacą za sprowadzenie, za rejestrację i jeszcze kupe kasy zarobku mają. Tu mam bez żadnej marży, zniżka bo od znajomego, ale wiadomo trzeba mieć oczy dookoła głowy, bo czasem tak wygłaskane okazje odbijają się głęboko w portfelach :)

[ Dodano: 13 Listopad 2010, 11:39 ]
koko_92 napisał(a):ja bym uważał na takie okazje :cool: bo czasami okazuje się że jest jakaś poważna usterka bardzo kosztowna w naprawie albo samochód miał jakąś nie ciekawą przeszłość

Tu się zgodzić w zupełności nie mogę, ponieważ w Niemczech są baaardzo drogie usługi. Większość robi tak, że kupuje auto, pojeździ 4-6 lat i oddaje do komisu kupując nowe. P

Polacy trudniący się sprowadzaniem aut skupują delikatnie puknięte lub wymagające niekosztownych napraw (co w Niemczech wychodzi o wiele wiele drożej) i sprzedają mając z tego przyzwoity zysk.

W poniedziałek jeszcze będzie dokładny przegląd i jazda jak się sprawuje na drodze.

Uważam, że nawet za 4 tysiące (łącznie z rejestracją) i nawet jeśli byłaby jakaś drobna usterka jestem skłonny wziąć to autko, bo w Pl za tą cenę nic ciekawego nie dostanę.

CZEKAM NA OPINIE UŻYTKOWNIKÓW FIATA BRAVO 1.6:)
shivv
Nowicjusz

14 Lis 2010, 10:21

Patrząc po tym jak zużyta jest skóra na siedzeniach, to faktycznie ciężko uwierzyć, że samochód ma 140 tys. km. Ja u siebie w Bravo mam welur i powiem Ci szczerze, że wygląda zdecydowanie lepiej, niż 10-letnia skóra, ale to nie nowość, że skóra wygląda tragicznie w starych samochodach (nie tylko w Fiatach, ale i w BMW, czy Mercedesach).

600 euro to bardzo tanio, nawet jeżeli trzeba doliczyć koszty rejestracji w Polsce. Mieć taki samochód za 4 tys. zł? Okazja i aż trudno uwierzyć, że kupisz go tak tanio, bo to jest bardzo tanio. Za egzemplarz w Polsce musiałbyś dać ok. drugie tyle.

Przychodzi więc na myśl, że gdzieś tu jest haczyk. Sprawdzić należy silnik, bo to w nim mogą być jakieś problemy. Jeżeli jednak silnik jest bez zarzutu, to cała reszta nie będzie nastręczać problemów. Ewentualna naprawa nie będzie droga. Do Bravo pasuje wiele części z innych Fiatów (często tych małych, np. Cinquecento). Przykładem jest czujnik oleju, taki sam jak w CC w cenie 6 zł/sztuka :mrgreen:

Silnik do oszczędnych nie należy. Nie wiem jaki masz styl jazdy, ale jeżeli nie jeździsz jak emeryt, to po mieście koło 9-10 litrów spali. Z LPG nie ma problemu. Większy problem może być z umieszczeniem butli, bo bagażnik do największych nie należy.
Jeździ się wybornie, chociaż odczuwalnie tył bardzo lekki w porównaniu z przodem, nieco za mocny układ kierowniczy w trasie, bo na parkingu to bajka. No i skrzynia biegów. W tak tanich autach biegi wrzuca się jednym palcem, a przekładnia jest bardzo dokładna, skoki lewarka krótkie.

O ile konkurentami Bravo są inne kompakty wymyślone w połowie lat '90 tj. Golf III, to uważam, że jest to zdecydowanie lepszy wybór od VW.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

14 Lis 2010, 10:59

dzięki wielkie za pomoc. co do LPG to mam w miarę sprawdzone miejsce w którym zakładają. 3 osoby ode mnie z rodziny korzystały z tamtejszych usług i już 3-5 lat jeżdżą bez najmniejszego problemu. Co do kupna auta z założoną instalacją gazową miałem obiekcje, ponieważ różnie ona może się sprawować.

W poniedziałek najprawdopodobniej będę wiedział już dużo więcej na temat auta (dokładna analiza i jazda) i jak będzie ok to do końca listopada będzie on w Polsce :)
shivv
Nowicjusz