Mam z takim egzemplarzem do czynienia od początku roku. to co mogę powiedzieć po 3 tygodniach to w sumie niewiele. Silnik 1.4 12v - uchodzi ponoć za najbardziej nieudaną konstrukcję Fiata. Na pewno dużo pali. W mieście gwarantowane 10 litrów, w trasie nie wiem czy da się zejść poniżej 7 litrów, a ani motor nie ma dużej mocy (80 KM), ani nie ma Bravo dużej budy.
Wymienione dotąd był termostat i amortyzator. Fajnie wchodzą biegi i leciutko kręci się kierownicą. Złą tego stroną jest niepewność przy większych prędkościach, ale w mieście to cud-miód i orzeszki
Testu max prędkości jeszcze nie miał, ale przy 140 km/h jest mu bardzo ciężko, choć do 120 km/h radzi sobie przyzwoicie. Być może trzeba jeszcze wymienić świece... .
Generalnie autko przyjemne, jak na takie typu auto które ma już ponad 10 lat w środku wygląda bardzo dobrze.
Właściwie nie wiem dla kogo to jest auto. Nie słynie z bezawaryjności, ale naprawy są w miarę proste i tanie, części dużo, zamienników też, łatwo dostać w szrotach za śmieszne pieniądze.
Chyba jeżeli kupować to w dieslu - 1.9 JTD super silnik, nie jest zbyt głośny i mocny - 105 KM.