REKLAMA
Cześć!
Proszę o pomoc w wyborze samochodu. Przymierzam się do zmiany swojej poczciwej maździny - budżet około 17 tys. - plus 3 tys. na pakiet startowy. Chciałbym samochód z chociaż rocznika 2007. W oko wpadły dwa modele z tematu, z identycznymi prawie silnikami tylko w innych budach. Póki co wygląd przemawia o wiele bardziej za Bravo, ale mam parę pytań - może mi ktoś da jakiś powód, coś czego nie doczytałem żeby zrezygnować z tego auta.
Niestety nie miałem okazji siedzieć w Bravo - czytałem, że jest trochę mało miejsca z tyłu. Pytanie czy jest aż taka tragedia, czy jednak da się w 4 osoby pojechać w miarę komfortowo na wakacje?
Jak jest z zawieszeniem w tych dwóch samochodach? Podobne koszty eksploatacji? Któryś jest wybitnie droższy?
W Bravo słyszałem, że lubią padać przeguby i trzeba wymieniać półosie oraz w tym silniku jest problem z klapami wirowymi, ale ponoć można je wyciąć bez problemów.
Czytałem też że przez słupki boczne, widoczność w Bravo do tyłu jest tragiczna, przejmować się tym w modelu z czujnikami parkowania?
Jak wygląda sytuacja z blachą w tych modelach? Są w którymś jakieś większe problemy z korozją?
Będę wdzięczny za odpowiedzi i wszelkie rady