Fiat Bravo II. Kwota 35tys., Na co zwrócić uwagę.

01 Mar 2014, 21:03

Witam
Chciałem się zapytać czy jest tu może osoba, która wie, co nie, co więcej o Fiacie Bravo II ? Chciałbym kupić mojej drugiej połówce. Interesuje mnie rocznik minimum 2010. Kwota, jaką przeznaczyłem na autko to coś w okolicach 35.000.
Z góry dzięki za sugestię i porady.

Możecie zarzucić jakimiś ogłoszeniami, które warto wziąć pod uwagę?
fredi
Początkujący

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Rover;25,45,75,MG ZT, Acura TL
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna

02 Mar 2014, 02:58

W 2010 byl lifting i pozmienialy sie wersje wyposazenia dlatego to co napisze moze byc nieaktualne dla rocznika 2010 - jakis czas temu szukalem bravo ale starszego, sprzed liftingu.

Dla mnie podstawa byl pakiet sport, glownie ze wzgledu na duzo wygodniejsze fotele. Poza tym nielatwo znalezc wersje z podlokietnikiem, a to tez bylo wazne.

Co do silnikow to zdecydowana wiekszosc rynku to byla mjety 1,9 8v (po liftingu na pewno bylo ich mniej) i jesli chcesz diesla to najlepszy wybor.
Jesli benzynka to tez z turbina, bo bez jest bida z moca.

Generalnie fajne autko, ale ja bym za nie 35 tys chyba nie zaplacil, no chyba ze za egzemplarz z malutkim przebiegiem (nawet < 50 tys bywaja 3-4 latki, ale bardzo rzadko).
Yankee
Aktywny

Prawo jazdy: 01 12 2005
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.8 TSI 180KM
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2017

02 Mar 2014, 13:10

Dla żony to lepszy będzie dieselek także takiego szukam. Wyposażenie też chciałbym jak najbogatsze. Ja w prawdzie też nie dałbym tyle za Bravo, ale jej się taki spodobał to, co mam robić? A co można innego kupić drobnej dziewczynie, która ma niecałe 22 lata? Była napalona na Rovera 75. Kupiłem, ale jak wsiadła to „zniknęła” za kierownicą :mrgreen: Poza tym był za długi i nie mogła nim wyrobić, mimo że ma czujniki parkowania.
Typowo babski to mi się wydaje jeszcze VW Eos i tutaj mógłbym dołożyć jeszcze z 5-7 tysięcy, aby znaleźć lepszy egzemplarz, ale tego nie chce. Mi się natomiast podoba MINI COOPER i za powiedzmy 45 tys już by coś wybrał, ale też nie. Może zaproponujecie coś innego? Może poogląda i coś jej się innego spodoba.
fredi
Początkujący

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Rover;25,45,75,MG ZT, Acura TL

03 Mar 2014, 16:59

Jak sie taki spodobal to lepiej nie kombinuj tylko szukaj bravo :)

Co do czujnikow parkowania to w bravo tez niestety sie przydaja jak ma jezdzic mloda kobitka, bo widok do tylu jest mocno ograniczony.

Najlepiej jest szukac egzemlarzy z PL, np taki:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

jedyny mankament to to, ze sa zazwyczaj slabiej wyposazone od sprowadzonych i ciezko o takie dodatki jak wlasnie czujniki parkowania czy tempomat.
Yankee
Aktywny

Prawo jazdy: 01 12 2005
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.8 TSI 180KM
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2017