Fiat Bravo II - opinie

17 Cze 2012, 19:03

Witam
Nadszedł czas by zmienić samochód i rozejrzeć się za czymś nowszym. Pare lat jeżdżę Citroenem C5 z 2002 roku i powoli zaczynają mnie denerwować ciagłe naprawy. W oko wpadł mi Fiat Bravo dwójka. Ma ciekawy design, nie tak pospolity jak większość kompaktów na drogach a jego cena w porównaniu do konkurentów wydaje się konkurencyjna. Poszperałem troche na otomoto i znalazłem pare ciekawych ofert:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Proszę o opinie na temat tych ofert (szczególnie w oko wpadła mi ta pierwsza) oraz ogólnie na temat samochodu. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Challenger422
Nowicjusz

Miejscowość: Los Angeles
Prawo jazdy: 01 01 2001

17 Cze 2012, 19:15

Auto bardzo dobre i tanie z racji tego, że to Fiat. Bardzo niedoceniane, bo tak na prawde niczym nie odbiega od takiego Golfa czy Focusa, a jest od nich o wiele tańsze. Samochód bardzo polecany jest przez różne czasopisma. Widzę, że chodzi Ci o diesla i w Fiacie nie powienien Cie on rozczarować, bo włoskie ropniaki uchodzą za jedne z najlepszych i trwalszych w porównaniu do "tedeików". Łatwo o egzemplarz z polskiego salonu od pierwszego właściciela.

1. wygląda na ładny i zadbany ale doświadczenie uczy, że komis to z reguły problemy.
2. ma chyba nieoryginalny podłokietnik albo mi się wydaje. Wygląda OK
3. pierwszy właściciel i chyba salon Fiata więc dobrze rokuje. Przód różni się kolorem ale to chyba wina światła padającego pod innym kątem niż powypadkowości
4.Wygląda też OK.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

17 Cze 2012, 19:29

Dzięki za opinie.
Mam prośbę, czy jest ktoś może na forum z Radomia, kto mógłby obejrzeć Fiata z pierwszego linku gołym okiem, popytać o szczegóły i podzielić się wrażeniami? Jestem z północy i do Radomia mam około 400 kilometrów, jeżeli miałby to być jakiś bubel to nie warto jechać pół Polski. Spodobał mi się ten egzemplarz i chciałbym wiedzieć czy warto się w niego pakować.
Challenger422
Nowicjusz

Miejscowość: Los Angeles
Prawo jazdy: 01 01 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Toyota Yaris Verso (1999–2005)
    Była to pierwsza Toyota o nazwie Verso, jaką można było kupić w polskich salonach japońskiej marki. Na świecie była oferowana również pod nazwą Toyota Fun Cargo i Toyota Echo Verso. Pięciodrzwiowy minivan segmentu ...