Fiat Bravo vs Punto

03 Wrz 2016, 17:56

Od jakiegoś czasu rozglądam się za nowym samochodem do 20 tys.
Właściwie do tej pory byłem zdecydowany na Punto z rocznika 2008+, ale dzisiaj wpadło mi w oko Bravo, dokładnie ten model: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Samochód z ogłoszenia ma idealne dla mnie wyposażenie - dokładnie takiego auta szukałem.
Ciężko mi wskazać jakoś różnice między Punto a Bravo (poza gabarytami), czytałem opinie, że silniki 1.4 w tych samochodach są raczej mało awaryjne. Nie jestem do końca przekonany do turbiny - nigdy nie miałem samochodu w nią wyposażonego. Fajnie jest mieć trochę mocy w zapasie, ale obawiam się trochę o awaryjność oraz wysokie spalanie - czytałem opinie że osiągalne jest spalanie na poziomie <7l/100, ale inne twierdzą że nie ma szans zejść poniżej 10l w mieście.
Co sądzicie o turbinach w tych Fiatach? Czy ten samochód który wskazałem jest godny uwagi? Jest całkiem blisko i bardzo mocno się zastanawiam czy się nie skusić.
djentelman
Nowicjusz

Auto: Nie mam

04 Wrz 2016, 14:11

Proszę moda o przeniesienie tematu do działu "Jaki model Fiata kupić". Sorry, nie widziałem wcześniej tamtego działu.
djentelman
Nowicjusz

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi i-MiEV najlepszym ekologicznym pojazdem
    Model i-MiEV, oferowany przez Mitsubishi Motors Australia Limited (MMAL), został ogłoszony przez magazyn Green Lifestyle najlepszym ekologicznym pojazdem na rynku w Australii. Ten w pełni elektryczny model wywalczył najwyższe ...
    15 lat sukcesów Toyoty Prius
    15 lat temu została zaprezentowana pierwsza generacja Toyoty Prius, której debiutowi towarzyszyło hasło "w samą porę na 21 wiek". Półtorej dekady później, najlepiej sprzedający się samochód hybrydowy ...