Fiat bravo - więcej wad czy zalet

02 Cze 2008, 21:08

mam pytanko do użytkowników Fiatów Bravo czy sprawiają kłopoty co najczęściej siada? jakie są koszty utrzymania(ekonomia)?? spotkałem, sie ze sprzecznymi opiniami na temat tego autka?? jak jest naprawdę. czy cena 4000 + opłaty akcyzy jest dobra za egzemplarz z 1997 pojemnością 1600cm3 i c.zamkiem, elektryką, alufelgami?? czy ogólnie sprawiają kłopoty te samochody??
paju001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

02 Cze 2008, 21:49

Mój ojciec miał tylko że Brava.To samo tylko że 4 drzwi. Jadąc w nim plastiki trzeszczą jak diabli .Psuły sie podnośniki szyb (silniczki) nawet nie chciały sie zamykać niekiedy. Silnik trochę opóźniony w reakcji. Typowa wada to łuszczące się tworzywo na klamkach zewnętrznych (kruszy się) a zwłaszcza zimą. Największa masakra była z zawieszeniem (słabe jest) Tu jak coś zaczęło nawalać to na całego. Wyszło że cała zawiecha do wymiany amory,wachacze,sprężyny,nawet półośki. Ogólnie auto jest awaryjne (przynajmniej w moim wypadku) Plus to ten silnik 1.6 najlepszy ze wszystkich.
Byku
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: PL
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Golf GTI - produkcja seryjna
    Legenda powraca: seryjny, Golf GTI opuścił linię montażową fabryki Volkswagena w Wolfsburgu. Premierowe auto to pięciodrzwiowy GTI z pakietem Performance w kolorze czerwonym Tornado ze sportowymi fotelami w klasyczną kratę ...