Fiat cc 900 - pomocy:(

05 Mar 2008, 14:18

Witam!
Jestem posiadaczką fiata cc 900. No i mam duży problem... Od jakichś 2 lat auto co jakiś czas nie odpala bez powodu. Kręci, kręci i nic. Łapie na popych lub tak jak dzisiaj dopiero przy holowaniu. Naprawy dokonane w tym samochodzie wyniosły już ok 2 tys. zł i nikt nie wie co to może być. Ostatnio sprawował sie dość dobrze a dzisiaj znowu... Zostały wymienione min. moduł zapłonowy, cewki, "szklanki", czujnik wału korbowego, przewody do świec, świece, automat od rozrusznika i wiele wiele innych:) Poza tym dziwne jest to, że samochód nie ma iskry a na popych łapie. Jeśli ktoś ma pomysły co to może być to proszę o radę.

Dziaj zmieniam jeszcze kostkę od stacyjki bo kto wie...
88monia88
Nowicjusz

• 05 Mar 2008, 21:15

Witam,

Skąd wiesz że nie ma iskry może przyczyna tkwi w paliwie? (pompka paliwa, filtr paliwa). Jeżeli wszystko wymieniłaś i samochód nie zapala, czy jak postoi chwilę i zapalasz go ponownie to też jest problem czy zapala normalnie wtedy?
    Pozdrawiam,
    Artek
    ArteK
    Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
    Miejscowość: Warszawa
    Prawo jazdy: 12 12 1996
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
    Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
    Paliwo: Hybryda
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2016

06 Mar 2008, 07:01

Wiem, że nia ma iskry bo kuzyn jest mechanikiem i sprawdzał to w momencie kiedy nie chce odpalić...Tyle, że on zajmuje sie innymi markami samochodów i też już mi nie może pomóc. Filtr paliwa został wymieniony a pompa jest raczej dobra...Później już raczej odpala. Tylko czasem jest tak, że rano odpali normalnie a jak wychodze ze sklepu to już nie...

Pozdrawiam
    88monia88
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Polo - niskie koszty utrzymania
      Nowa generacja Volkswagena Polo, która pojawiła się w polskich salonach, wyróżnia się najwyższym poziomem bezpieczeństwa (tytuł Best in Class 2017 przyznany przez Euro NCAP), bardzo obszernym wnętrzem oraz najbardziej ...