Fiat cc pierwsze autko...

13 Gru 2007, 21:06

Witam serdecznie:)
Zamierzam kupić pierwsze w życiu autko.Jestem świeżym kierowcą, właściwie to jeszcze czekam za odbiorem prawa jazdy(na dniach będzie).
Rozglądam się w kierunku fiata CC(jest tani, rocznik tez do przyjęcia i mały)
Będę go głównie użytkował w mieście(małe miasto), ewentualnie w trasę do 50 km.Chodzi mi o autko dla 2 osób:)
Teraz podstawowe pytanie:
-z jakim silnikiem najlepiej (700, czy 900)
-na co zwrócić szczególnie uwagę
Kwota jaką dysponuje to max 2500 zł(żeby z opłatami i wszystkim nie przekroczyło 3000zł-a jak zostanie to będzie na wymianę oleju itd.
Z góry dziękuję za zainteresowanie i porady. :D
Jeszcze małe pyt. odnośnie gazu.najlepiej kupić z gazem czy wcale sie nie bawic przy tak niskim spalaniu w takie cos??
Kadziu
Nowicjusz

Miejscowość: Żnin

14 Gru 2007, 15:34

widze ze te forum dziala wprost proporcjonalnie do jego wygladu
Kadziu
Nowicjusz

14 Gru 2007, 17:15

:D Wybierz CC z silnikiem 900ccm, bo 700-tka jest trochę słaba. Pomysł z gazem nie jest zły, ale rozumiem, że w przyszłości, skoro podkreślasz kwotę 3000? Do jednopunktowego wtrysku za instalację zapłacisz ok 1500-1700zł. Będzie to tzw II-ga generacja. :wink:
fordon

14 Gru 2007, 17:51

czyli znaczy to zebym 700 wcale ni e bral pod uwage???
mozesz dokladniej to opisac??
Kadziu
Nowicjusz

14 Gru 2007, 21:42

Kadziu: siedemsetka w CC jest nieco poprawioną wersją od fiata 126 Bis, natomiast 900 ma 4 cylindry i zupełnie inne zachowanie podczas jazdy - jest bardziej dynamiczny.
fordon

14 Gru 2007, 23:19

no to postaram sie szukac 900.mam nadzieje ze do ok 3000zl dostane takiego:(
Kadziu
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Tarcze hamulcowe zabezpieczone przed korozją
    Żeliwa są obecnie najpopularniejszym materiałem stosowanym do produkcji tarcz hamulcowych. Decyduje o tym stosunkowo prosta technologia odlewania, dobre właściwości termiczne i łatwa obróbka. Niestety, jak większość ...