Fiat CC

03 Lis 2008, 16:19

mam fiata cc o poj. 900 ccm nie cały miesiąc temu założyłem instalacje gazową i mam problem spala mi 11 litrów gazu. Co może być przyczyną, chce jechać do firmy gdzie był zakładany, ale nie chce żeby mnie facet w bambuko zrobił bo to już 3 raz będzie. Myślę, że po prostu się nie znają ale ja też się nie znam.Pomóżcie jak coś wiecie
filip83
Nowicjusz

• 03 Lis 2008, 16:39

No to pojedz raz jeszcze.Jeżeli za 3 razem ci tego nie naprawią,to powiedz,że będziesz żądaó,żeby ci tą instalację usunęli - takie masz prawo.Ewentualnie,że pojedziesz do innego mechanika i obciązysz ich kosztem napraw.Sam niestety nie możesz nic przy tym grzebać.Nie może tego tez robić inny gazownik,bo stracisz gwarancję.Chyba,że pojedziesz do serwisu,który zajmuje się zakładaniem i naprawą twojej instalacji gazowej.
    Aprzyczyndużego spalania gazu może być sporo - nieszczelnośc w układzie,źle wyregulowany skład mieszanki,źle dobrany parownik,źle dobrana instalacja itd.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus CT - 9 rzeczy, których o nim nie wiedziałeś
      CT to najmniejszy i najtańszy model w ofercie Lexusa. Ale równie ważny w historii japońskiej marki, co dużo większe i mocniejsze auta. Lexus CT zrewolucjonizował segment luksusowych kompaktowych hatchbacków, ...