27 Sie 2007, 14:51
No własnie nie słyszałem o czyms takim,dlatego napisałem posta do kolegi,który twierdzi,że jest z serwisu Fiata.Być może ma rację i wytłumaczy nam jak to się dzieje,bo jak przy tym robi,to przeciez wie.A jak pisałem człowiek uczy sie całe zycie i może warto cos podłapać od kolegi z serwisu,który ma do czynienia na codzień z takimi rzeczami.
Wg mnie,jak przejdzie uszczelka pod głowicą od strony wewnętrznej,to absolutnie nie da się zauważyć spadku mocy silnika,natomiast da się zauważyć znaczny ubytek poziomu płynu chłodniczego,który przedostaje sie albo do oleju,co jest łatwo zauważalne(olej robi się białaway) lub przedostaje się do komory spalania,czego oznaka są kłęby pary z rury wydechowej.Obu zjawiskom towarzyszy oczywiście widoczny ubytek płynu chłodzącego i w większości przypadków podwyższona temperatura cieczy chłodzącej i częściejsze włączanie się wentylatora.Natomiast jak uszczelka przejdzie od strony zewnetrznej,to jest to widoczne,ponieważ często towarzyszy temu wyciek oleju spod głowicy.No i chyba nawet wtedy nie powinno być spadku mocy,gdyż cała moc "drzemie" w samej głowicy i tłokach.A uszczelka jest pod głowicą,a więc ponizej ruchu tłoków.
Jak moje rozumowanie odbiega od faktów,to prosze forumowiczów o wskazanie w którym miejscu.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...