Fiat Cinquecento 700 problem ze wzmacniaczem

07 Cze 2009, 11:50

Witam wszystkich bardzo serdecznie. To mój pierwszy post i mam nadzieję, że jasno opisze mój problem. Otóż... Podłączyłem wzmacniacz w moim CC 700. Masę do śruby fotela, REM do radia a + do zapalniczki... Mój problem polega na tym, że do głośności 80% wzmacniacz działa, lecz gdy przekręcę głośność na 82% w głośnikach jest cisza... ktoś może wie w czym problem? Za małe napięcie? Jeżeli jest taka możliwość i ktoś wie jak dostać się od wnętrza samochodu do akumulatora, żeby kabel pociągnąć?
smietas123
Nowicjusz

Miejscowość: Bielawa

07 Cze 2009, 12:37

No cóż nie wiem jakie tam są głośniki ale pewnie jest tak że mają zbyt mały opór i jakieś zabezpieczenie przeciwprądowe się włącza... Na ile wat jest wzmacniacz i głośniki? Ile omów jest na głośnikach? Wiem że nie ma sensu ich odkręcać ale gdybyś gdzieś to miał to byłoby wskazane to sprawdzić. Pozdrawiam.
wolfenstein
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001

07 Cze 2009, 13:59

Poradziłem sobie, wyszło na to, że kabel REM podłączony do radia miał chyba za małe napięcie i nie dawał odpowiedniego prądu... podłączyłem REM pod zapalniczkę i hula:) oczywiście + bezpieczniki i mały wyłącznik ON/OFF;] temat można zamknąć
smietas123
Nowicjusz

Miejscowość: Bielawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...