Fiat Cinquecento 899 SPI 1997r szarpie gdy mało paliwa.

10 Sie 2016, 21:05

Witam.
Posiadam auto jak w temacie.
Miałem padniętą pompę paliwa w baku, przez co auto się dusiło i gasło. Wymieniłem ją, ale..

Problem jest taki, że auto przy przyspieszaniu zwyczajnie szarpie całą budą, przy powolnym dodawaniu gazu jakoś jedzie. Jak zacznie szarpać wystarczy lekko odpuścić gaz i dodać znowu- wtedy na chwilkę jest okej. Na zimnym silniku zazwyczaj wszystko jest ok chociaż nie zawsze.

Miałem ciut poniżej 1/2 baku. Podjechałem na stację i dolałem paliwa za 30zł- auto jak nowe, ani jednego szarpnięcia idzie jak burza na każdym biegu.

Filtr paliwa nowy.

Ktoś ma jakiś pomysł co może być nie tak? Wnioskuję, ze coś z pompką paliwa, ale co? Jakieś pomysły?

Pozdrawiam
artko334
Obserwowany

Auto: Fiat Cinquecento
Silnik: 899
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

11 Sie 2016, 11:45

artko334 napisał(a):Miałem ciut poniżej 1/2 baku. Podjechałem na stację i dolałem paliwa za 30zł- auto jak nowe, ani jednego szarpnięcia idzie jak burza na każdym biegu.
Wygląda na to że problem będzie w baku. Musisz chyba dostać się ponownie do zbiornika i wyciągnąć tą plastikową obudowę z czujnikiem poziomu paliwa i pływakiem. Sprawdzić dokładnie jego stan, może z jakiegoś powodu nie zaciąga paliwa z dołu zbiornika i zasysa powietrze (przy niższym stanie niż pół baku).
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gdy kierowca patrzy, ale nie widzi
    Kierowcy, którzy spowodowali wypadek z udziałem motocyklisty czy rowerzysty, niekiedy tłumaczą, że po prostu nie zauważyli dwukołowego pojazdu. Czy to tylko kiepska wymówka? Okazuje się, że nie zawsze. Jednym ...