Fiat Cinquecento - Problem z podłączeniem radia

30 Mar 2017, 15:04

Witam, mam problem z podłączeniem radia samochodowego i byłbym bardzo wdzięczny jakby mi ktoś krok po kroku wyjaśnił jakie kable podłączyć i do czego służą, kostkę ISO już posiadam tylko nie wiem co dalej. Najlepiej jakby kable można było podłączyć od razu pod kostkę ISO żeby nie kupować większej ilości kostek :)

Główna wiązka która wychodzi z samochodu :

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Kostka ISO :

Druga wiązka kabli które wychodzą z samochodu (kable cienkie) :

Antena jest i wiem jak ją podłączyć :D
hssporting
Obserwowany

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 20 08 1997
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Fiat Cinquecento
Silnik: 0.700
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

27 Kwi 2017, 10:34

Tu masz schemat kostki ISO schemat-kostki-iso-podlaczenie-przewodow-vt100672.htm z opisem kabelków.

Na pierwszym zdjęciu masz zaznaczony plus, a masa to będzie czarny. Plus po stacyjce musisz po prostu znaleźć.

Ile masz głośników w samochodzie?

Jak chcesz sprawdzić kabelki od przednich głośników to najlepiej zdjąć osłony i sprawdzić jakie do nich idą kolory. Wtedy będziesz pewny że dobrze podłączysz.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota 2000GT Convertible
    Trudno znaleźć bardziej stylowego i pożądanego klasyka z Japonii niż Toyota 2000GT. Opływowe nadwozie z długą maską, szprychowe felgi i otwierane światła nadają jej wyjątkowego charakteru. A status pierwszego supersamochodu ...
    Adaptacyjne światła drogowe
    System automatycznych świateł drogowych automatyzuje – jak sama nazwa wskazuje – przełączanie świateł z drogowych na mijania i odwrotnie. Nie eliminuje jednak problemu, jakim jest gorsza widoczność wynikająca ...