Fiat Cinquecento Sporting na B1

08 Sie 2010, 20:36

Witam! Zamierzam zrobić prawko b1. Znalazłem w internecie firme zajmującą się przeróbką aut na b1 z Łodzi. Cienkiego Sporting przerabiają za 1900 zł. Problem jest w tym że wyciągają tylną kanape i rejestrują auto na 2 osoby. Co by się stało gdybym ta kanape potem założył i czasami jeździł np. w 4 osoby?? Ile by było mandatu w przypadku spotkania z policją gdybym jechał w więcej osób i czy mogli by skierować auto na wagę, a jeśli tak i wykazała by ona więcej niż 550 kg jakie by były tego konsekwencje?? Od razu mówie że nie chce odpowiedzi typu "poczekaj te 2 lata i zrób normalne B", ponieważ potrzebuje auto głównie do dojeżdżania do szkoły,a czasami na jakiś wypad ze znajomymi.
adigog
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

08 Sie 2010, 20:49

adigog napisał(a):Witam! Zamierzam zrobić prawko b1. Znalazłem w internecie firme zajmującą się przeróbką aut na b1 z Łodzi. Cienkiego Sporting przerabiają za 1900 zł. Problem jest w tym że wyciągają tylną kanape i rejestrują auto na 2 osoby. Co by się stało gdybym ta kanape potem założył i czasami jeździł np. w 4 osoby?? Ile by było mandatu w przypadku spotkania z policją gdybym jechał w więcej osób i czy mogli by skierować auto na wagę, a jeśli tak i wykazała by ona więcej niż 550 kg jakie by były tego konsekwencje?? Od razu mówie że nie chce odpowiedzi typu "poczekaj te 2 lata i zrób normalne B", ponieważ potrzebuje auto głównie do dojeżdżania do szkoły,a czasami na jakiś wypad ze znajomymi.

Zadaj to pytanie w dwa miejsca :
1- tam gdzie przerabiają
2- policji :mrgreen:
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

08 Sie 2010, 21:02

adigog napisał(a):Od razu mówie że nie chce odpowiedzi typu "poczekaj te 2 lata i zrób normalne B",

Tak widze ze rozum u Ciebie akurat znajduje sie w środkowej częsci ciala ale to Twój problem...
adigog napisał(a): Co by się stało gdybym ta kanape potem założył i czasami jeździł np. w 4 osoby??

Nic...
adigog napisał(a):czy mogli by skierować auto na wagę, a jeśli tak i wykazała by ona więcej niż 550 kg jakie by były tego konsekwencje??

Bądz pewny ze DR wyląduje w WK.Nie wiem czy znalazl by się chętny diagnosta na SKP/nawet"klepacz"/ktory wyda Ci zaswiadczenie ze wszystko ok i będziesz mógl dalej jezdzić.Mało tego,podejrzewam ze autko moze wylądowac na parkingu policyjnym i będzie prowadzone dochodzenie kto to dopuścil do ruchu... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

15 Lis 2010, 17:27

Co by się stało gdybym ta kanape potem założył i czasami jeździł np. w 4 osoby??

Złamał byś przepisy. Jeżeli policja by zauważyła, że jadą 4 osoby, gdzie autko jest zarejestrowane na 2, to na pewno by coś zrobili. Np. mandat.
Jeżeli nie będziesz łamał przepisów drogowych, to się nie bój że cię złapią.
sSlasheRs
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

23 Maj 2011, 09:01

sSlasheRs napisał(a):Jeżeli nie będziesz łamał przepisów drogowych, to się nie bój że cię złapią.

Bzdura. Jakoś zawsze, gdy mnie zatrzymywali, nie łamałem przepisów, ale natknąłem się na zwykłe kontrole - a to w nocy, a to w sylwka dmuchanie w balonik, a to w dzień nabijali sobie statystyki.
miken1200
Nowicjusz

Miejscowość: Konin

23 Maj 2011, 18:42

kumpel kiedyś jechał puntem na b1 2osobowym a wiózł 5 osób.Dzień dobry kontrola drogowa patrzą 5 osób w dowodzie 2 panie kierowcó proszę o wybór 3 osób które dalszą podróż odbędą pieszo lub innym pojazdem.dziękuję i musieli wyjść.
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris Hybrid-R - sportowa hybryda
    Toyota Yaris Hybrid-R, która w wersji koncepcyjnej zadebiutowała podczas Salonu Samochodowego we Frankfurcie, łączy zaawansowaną technologię pochodzącą z seryjnego Yarisa Hybrid, z wyczynowymi rozwiązaniami znanymi ...
    Z grypą za kierownicą to prawie jak z alkoholem
    W okresie zimowym mamy święta i niedługo później ferie zimowe więc dużo podróżujemy i często pokonujemy długie trasy samochodem. Zmęczenie i niskie temperatury mogą wówczas sprzyjać chorobie. Przeziębienie, ...