Fiat Cinquecento sporting

09 Paź 2019, 20:10

Witam. Ostatnio natrafiłem na Fiata Cinquecento Sporting i się zastanawiam nad kupnem jego. Waszą opinią warta jest zakupu bo mało jest recenzji z tym samochodem i też wcześniej nie miałem styczności z żadnym Cinquecento.
kolijk
Nowicjusz

09 Paź 2019, 20:18

Zależy od preferencji użytkowania. Jest tanio bez większych problemów, jest żywy ale ja osobiście nigdy bym nie kupił
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

09 Paź 2019, 20:47

Ja nie potrzebuję żadnych bajerów ani klimatyzacji, czy wspomagania kierownicy będzie raczej mi służył do dojazdu do pracy 35km w jedną stronę.
kolijk
Nowicjusz

09 Paź 2019, 21:02

Skoro spełnia Twoje wymagania to bierz :ok:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

10 Paź 2019, 13:37

kolijk napisał(a):Ostatnio natrafiłem na Fiata Cinquecento Sporting i się zastanawiam nad kupnem jego. Waszą opinią warta jest zakupu bo mało jest recenzji z tym samochodem i też wcześniej nie miałem styczności z żadnym Cinquecento.

Kolego ale czego ty oczekujesz. Opinii o samochodzie wartym w porywach 2k PLN?. W tej "klasie" samochodów nie ma czegoś takiego jak opinia o marce, rankingi bezawaryjności czy ocena pod względem wyboru silnika czy wyposażenia. Jeżeli samochód za 2 tys nie jest przerdzewiały na wylot, jedzie, skręca i hamuje to jest warty tej kasy. To jakiej jest on marki i jakie ma wyposażenie jest absolutnie nieistotne bo wyposażenie nie działa a oryginalnych części już tam nie ma.
diddy79
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 04 1999
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Renault Talisman
Silnik: 1,6 dCi 160 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2018

10 Paź 2019, 15:30

Warto wspomnieć że znaleść Sportinga w spoko stanie jest już niemal nierealne (zadbane na pewno nie kosztują 2000zł i znajdziesz może 2-3sztuki).
Trochę znam temat bo kiedyś chorowałem na CC/SC Sporting.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie przewozić psa w samochodzie?
    Na wakacyjne wyjazdy właściciele psów często zabierają swoje czworonogi. I chociaż w domu mogą być ich najlepszymi towarzyszami, to w podróży źle przewożony pies może stanowić zagrożenie dla siebie samego, kierowcy ...