Fiat Cinquecento sporting

09 Paź 2019, 20:10

Witam. Ostatnio natrafiłem na Fiata Cinquecento Sporting i się zastanawiam nad kupnem jego. Waszą opinią warta jest zakupu bo mało jest recenzji z tym samochodem i też wcześniej nie miałem styczności z żadnym Cinquecento.
kolijk
Nowicjusz

09 Paź 2019, 20:18

Zależy od preferencji użytkowania. Jest tanio bez większych problemów, jest żywy ale ja osobiście nigdy bym nie kupił
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

09 Paź 2019, 20:47

Ja nie potrzebuję żadnych bajerów ani klimatyzacji, czy wspomagania kierownicy będzie raczej mi służył do dojazdu do pracy 35km w jedną stronę.
kolijk
Nowicjusz

09 Paź 2019, 21:02

Skoro spełnia Twoje wymagania to bierz :ok:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

10 Paź 2019, 13:37

kolijk napisał(a):Ostatnio natrafiłem na Fiata Cinquecento Sporting i się zastanawiam nad kupnem jego. Waszą opinią warta jest zakupu bo mało jest recenzji z tym samochodem i też wcześniej nie miałem styczności z żadnym Cinquecento.

Kolego ale czego ty oczekujesz. Opinii o samochodzie wartym w porywach 2k PLN?. W tej "klasie" samochodów nie ma czegoś takiego jak opinia o marce, rankingi bezawaryjności czy ocena pod względem wyboru silnika czy wyposażenia. Jeżeli samochód za 2 tys nie jest przerdzewiały na wylot, jedzie, skręca i hamuje to jest warty tej kasy. To jakiej jest on marki i jakie ma wyposażenie jest absolutnie nieistotne bo wyposażenie nie działa a oryginalnych części już tam nie ma.
diddy79
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 04 1999
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Renault Talisman
Silnik: 1,6 dCi 160 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2018

10 Paź 2019, 15:30

Warto wspomnieć że znaleść Sportinga w spoko stanie jest już niemal nierealne (zadbane na pewno nie kosztują 2000zł i znajdziesz może 2-3sztuki).
Trochę znam temat bo kiedyś chorowałem na CC/SC Sporting.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Dwie nagrody za stylistykę dla Audi A3
    Stylistyka Audi A3 cieszy się dużym uznaniem użytkowników i fachowców. W tegorocznej edycji niemieckich nagród stylistyki – German Design Awards, kapituła uznała model A3 za zwycięzcę w kategorii ...