piotrpz87 napisał(a):Nie masz czasami elektrycznych szyb?
Bo z tego co zrozumiałem jast coś nie tak z silniczkami a dokładniej z napięciem.
Po podłączeniu alternatora nie trzeba go ponownie kodować.
elektryka działa prawidłowo, wydaje mi się , że chodzi o przednią i tylną szybę a nie o boczne
w instrukcji znalazłem, że może to oznaczać awarię systemu zapobiegającego zgnieceniu przez szybę, ale nie wiem czy jest to
poza tym, jak zostawiałem samochód u elektryka to paliła się tylko lampka akumulatora nic więcej, co prawda wcześniej przed doładowaniem akumulatora, wyłączyły się prawie wszystkie systemy w które wyposażony jest samochód - przez co się dowiedziałem jakie ma wyposażenie, np zaskoczylo mnie że jest tam hill holder, itp wynalazki (to rocznik 2006, 117 tys, jeżdże nim od 3 miesięcy)
ale po naładowaniu akumulatora wszystko było ok, nic sie nie świeciło poza lampką akumulatora, więc zastanawiam się co się stalo
[ Dodano: Wto Sty 12, 2010 21:55 ]piotrpz87 napisał(a):Nie masz czasami elektrycznych szyb?
Bo z tego co zrozumiałem jast coś nie tak z silniczkami a dokładniej z napięciem.
Po podłączeniu alternatora nie trzeba go ponownie kodować.
Masz rację, jednak chodzi o elektrykę bocznych szyb.
Sprawdziłem i przy wyłączonym samochodzie nie da się otworzyć szyb z kluczyka, a normalnie otwierają się wszystkie.
Jesli możesz napisz coś więcej o co chodzi z tym napięciem, co dokładnie jest nie tak i co może być przyczyną.
dzięki
pozdr