Fiat doblo, opel combo, citroen berlingo czy vw caddy?

09 Lut 2019, 15:04

Witam. Chciałbym zakupić jeden z wyżej wymienionych aut. Auto potrzebne mi jest po to, aby przerobić je na potrzeby osoby niepełnosprawnej (montaż rampy wjazdowej do bagażnika). Interesuje mnie samochód w roczniku od 2010 do ceny 25000 zł. Samochodem będę poruszał się głównie w mieście. Jestem z Bydgoszczy.
aldi531
Obserwowany

Prawo jazdy: 30 05 1974
Auto: Citroen C4 Grand Picasso
Silnik: 1.6 16V 120KM
Paliwo: Benzyna

10 Lut 2019, 23:15

Bierz taki jaki spełni Twoje wymagania. Jak do miasta to lepiej benzyna, w Doblo masz niezły silnik 1.4 t-jet w sumie to Combo jest bliźniakiem Doblo
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

11 Lut 2019, 21:41

Co prawda diesel i nie grzeszący zbytnio osiągami ale masz na miejscu i po mieście wystarczy. Sam silnik nie należy do zbytnio awaryjnych.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Lut 2019, 22:26

aldi531 napisał(a):montaż rampy wjazdowej do bagażnika
To jest Twoje kryterium wyboru. Myślę że powinieneś skontaktować się z jakąś firmą znającą temat albo masz już albo sam chcesz wykonać rampę wjazdową ? Jednostki napędowe schodzą na dalszy plan.Tutaj liczą inne kryteria.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda na pamięć i kierowca jak na autopilocie
    Mówi się, że praktyka czyni mistrza. W przypadku codziennej jazdy tymi samymi drogami to powiedzenie nie zawsze się sprawdza. Jazda jak na autopilocie, dekoncentracja, zmniejszona świadomość, a nawet niedostrzeganie ...
    Zimowe "must have" każdego kierowcy
    Kalendarzowa zima jeszcze przed nami, ale warunki atmosferyczne już teraz przypominają te zimowe. Dlatego zimowe opony, skrobaczka do szyb czy szczotka do odśnieżania to obowiązkowe elementy, które powinny znaleźć ...