Fiat Grande Punto 1.9 co myslicie???

21 Lis 2010, 22:51

Kiedy wyczuje tą różnice?
Ja jeźdzę RWD i szczerze mówiąc w codziennej jeździe nie czuję tej przepaści.
A nie będę się ośmieszał i jeździł 122 konnym samochodem na tor gdzie mógłbym to wyczuć.
A poza tym na logikę to RWD w małych samochodach jest gorszym rozwiązaniem bo droższe i zajmuje cenne miejsce.
Nawet BMW Mini(bo to przecież BMW) ma FWD.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

21 Lis 2010, 23:03

Też jestem zdania, że w autach poniżej klasy C rwd nie ma większego sensu.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

21 Lis 2010, 23:06

Ja właśnie nie mogę zrozumieć tego, że większość kierowców BMW właśnie mówi o tym RWD że to jedyny słuszny napęd... przychodzi co do czego, to palą gumę idotycznie w miejscu albo kręcą się bez sensu w kółko i to nazywają driftingiem hehe Choć jest paru chłopaków u nas na treningach którzy porobili driftowozy made by BMW i całkiem fajnie to lata, ale z silnikiem o mocach 200-300hp, wybebeszonym środkiem i rzecz jasna ze szperą.

P.S Nie chciałem żadnego kierowce BMW urazić, po prostu te starsze modele mają już taką łatkę przypiętą przez pewną grupę społeczną. Tzw. "Techno Muły" hehe

A wracając do Grand Punto, napiszę to jeszcze raz co pisałem na początku tematu. Bardzo fajne i wdzięczne autko, silnik JTD super, i w ogóle daje rade to autko :)
MordaS13

22 Lis 2010, 00:10

Panowie nie szukam rodzinnego vana czy sportowej latryny jestem studentem dojezdzajacym na uczelnie samochodem codziennie 50km i mam dosyc drogi trwajacej godzine moja fiesta 1.4Tdci.
Dlatego wydaje mi sie ze to GP bedzie dla mnie odpowiednim autem a co do ceny jest szansa ze wezme na ojca firme a poza tym bede sie powaznie targowal!
Pozdrawiam
maniek_srem
maniek_srem
Nowicjusz

22 Lis 2010, 00:37

maniek_srem napisał(a):Panowie nie szukam rodzinnego vana czy sportowej latryny jestem studentem dojezdzajacym na uczelnie samochodem codziennie 50km i mam dosyc drogi trwajacej godzine moja fiesta 1.4Tdci.
Dlatego wydaje mi sie ze to GP bedzie dla mnie odpowiednim autem a co do ceny jest szansa ze wezme na ojca firme a poza tym bede sie powaznie targowal!
Pozdrawiam

i tak nie odliczysz pelnego vatu :wink: nie ma homologacji, mysle ze w przypadku zakupu na firme ten konkretny wyjdzie ok. 25-6 tys
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...