Fiat Grande Punto 1.9 co myslicie???

21 Lis 2010, 14:17

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Warto??? Może cos z tej ceny zejdzie jak dzwoniłem!
Pomóżcie
maniek_srem
maniek_srem
Nowicjusz

21 Lis 2010, 15:27

Osobiście odradzam każdego fiata . Tym bardziej używanego .
W zamian proponuję opla lub vw . Wg mnie milion razy lepsze auta .
Na pewno z fiatem częściej u mechanika będziesz siedzieć . :???:
Bucik
Nowicjusz

Miejscowość: Koło

21 Lis 2010, 15:45

Bucik napisał(a):Osobiście odradzam każdego fiata . Tym bardziej używanego .
W zamian proponuję opla lub vw . Wg mnie milion razy lepsze auta .
Na pewno z fiatem częściej u mechanika będziesz siedzieć . :???:

A pierdu pierdu, Gwarantuje że to Grande przejeździ twojego super Opla czy inne wynalazki. Przez pewien czas miałem styczność z tym samochodem, bodajże pół roku. Bardzo fajne i wdzięczne autko, prócz tego JTD super pasuje do tego autka. Ten z ogłoszenia fajny fajny, trzeba jeszcze 22% doliczyć, Ja bym się nie zastanawiał na twoim miejscu, masz kasę - jedź oglądnij, zastanów się i kup :-)
MordaS13

21 Lis 2010, 15:52

hahaha nie powiedziałbym , że go przejeździ . Fiat to fiat .. Każdy jest taki sam ..
Ten ma jeszcze jedną dobrą cechę , że ma dopiero 3 lata . Ale fiaty po ok 5 latach zaczynają się sypać wg mnie zainwestować w fiata to jakby zainwestować w "beczkę bez dna" gdzie trzeba ciągle dokładać do tego interesu .
Bucik
Nowicjusz

21 Lis 2010, 16:09

Ople też się sypią. He he! Ale argumenty!!! :lol:
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

21 Lis 2010, 16:13

Każdy samochód się będzie sypał po jakimś tam czasie.
Ale jeden po 2 latach drugi po 10 . I tu jest zasadnicza różnica , czy chcesz bulić na naprawy czy cieszyć się jazdą .
Bucik
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...

21 Lis 2010, 17:18

Ja złego słowa o Fiacie powiedzieć nie moge,w rodzinie było pare,teraz jak widze to paru kumpli też sobie Fiaciki pokupowało a pisanie jest że Fiat jest bee świadczy o sobie która nigdy w życiu go nie miała albo trafiła na zajechany egzemplarz.A co do GP z linku to wygląda dość ładnie no i jednostka JTD jest bardzo udana.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Lis 2010, 17:29

No ręce normalnie opadają jak coś takiego czytam :roll: ojciec dalej od nowości jeżdzi Bravą 1.2 (2000r) i obecnie ma coś blisko 240tys.km i złego słowa o niej powiedzieć nie może,brat ma Seicento i też sobie chwali ale oczywiście niech żyją stereotypy,żal.pl i tyle w tym temacie.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

21 Lis 2010, 17:55

Dzięki w takim razie w srode jadę do Kalisza.
A myslicie ile można z tego utargować???
Pozdrawiam
maniek_srem
maniek_srem
Nowicjusz

21 Lis 2010, 17:58

Komis więc pewnie nie dużo.
Ostatnio edytowany przez Barol, 21 Lis 2010, 18:20, edytowano w sumie 1 raz
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Lis 2010, 18:08

LUDZIEEE!!! CENA N E T T O !!! wyraznie napisane ze +VAT, czyli ok. 28 000 zl brutto, mozesz wyrwac za minimum 27000 zl jezeli w dobrym stanie jest. Nie wiem czy masz tego swiadomosc :roll:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

21 Lis 2010, 18:40

JerzyB333 napisał(a):LUDZIEEE!!! CENA N E T T O !!! wyraznie napisane ze +VAT, czyli ok. 28 000 zl brutto, mozesz wyrwac za minimum 27000 zl jezeli w dobrym stanie jest. Nie wiem czy masz tego swiadomosc :roll:

Wszyscy wiedzą że to jest Netto bo tam to piszę Jak byk. Więc nie wiem o co c'mon. Ja już to pisałem w drugim poście, że trzeba 22% doliczyć. Większość ludzi wypisuje coś nie czytając tematu od początku. Dziwie się że modek nie robi przesiewu i nie sypie warnami bo na tym forum robi się duży śmietnik.
MordaS13

21 Lis 2010, 18:47

MordaS13 napisał(a):
JerzyB333 napisał(a):LUDZIEEE!!! CENA N E T T O !!! wyraznie napisane ze +VAT, czyli ok. 28 000 zl brutto, mozesz wyrwac za minimum 27000 zl jezeli w dobrym stanie jest. Nie wiem czy masz tego swiadomosc :roll:

Wszyscy wiedzą że to jest Netto bo tam to piszę Jak byk. Więc nie wiem o co c'mon. Ja już to pisałem w drugim poście, że trzeba 22% doliczyć. Większość ludzi wypisuje coś nie czytając tematu od początku. Dziwie się że modek nie robi przesiewu i nie sypie warnami bo na tym forum robi się duży śmietnik.

nie czytales posta barola
"nie mniej niz 23 000zl" Prawda, barol?;>
ale zeedytowal po moim poscie, wiec niech nikt nie robi ze mnie idioty...
Morda fajnie ze wiesz ale wiekszosc nie wie- bo jak kiedys sprzedawalem swoje firmowe samochody i dalem na otomoto ceny netto- wtedy bodajze 17 000 netto to dzwonili czy pojdzie za 15 000 bo on wiecej nie ma. Ale ja mowilem cena jest +VAT. A oni na to: "co to znaczy"?
nie kazdy ogarnia po prostu...
ja tylko mowie zeby sie 'chop' nie wybral z 4 tysiakami mniej :wink:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

21 Lis 2010, 18:55

Bucik napisał(a):hahaha nie powiedziałbym , że go przejeździ . Fiat to fiat .. Każdy jest taki sam ..
Ten ma jeszcze jedną dobrą cechę , że ma dopiero 3 lata . Ale fiaty po ok 5 latach zaczynają się sypać wg mnie zainwestować w fiata to jakby zainwestować w "beczkę bez dna" gdzie trzeba ciągle dokładać do tego interesu .

Potwierdzam na przykładzie kilku fiatów z najbliższego otoczenia, zarówno nowych, jak i używanych. Tandeta. Fiata trzeba wiedzieć kiedy sprzedać.
Ostatnio edytowany przez jiGsaw, 21 Lis 2010, 18:55, edytowano w sumie 1 raz
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

21 Lis 2010, 18:55

JerzyB333 napisał(a):
MordaS13 napisał(a):

nie czytales posta barola
"nie mniej niz 23 000zl" Prawda, barol?;>
ale zeedytowal po moim poscie, wiec niech nikt nie robi ze mnie idioty...
Morda fajnie ze wiesz ale wiekszosc nie wie- bo jak kiedys sprzedawalem swoje firmowe samochody i dalem na otomoto ceny netto- wtedy bodajze 17 000 netto to dzwonili czy pojdzie za 15 000 bo on wiecej nie ma. Ale ja mowilem cena jest +VAT. A oni na to: "co to znaczy"?
nie kazdy ogarnia po prostu...
ja tylko mowie zeby sie 'chop' nie wybral z 4 tysiakami mniej :wink:

Masz rację, dużo Polaków nie potrafi zatrybić że trzeba dodać jeszcze VAT i temu potem wychodzą śmieszne i mniej śmieszne propozycję, typu tak jak powiadasz "czy da sie za 15tys" I właśnie temu najlepiej nie kombinować z cenami netto, od razu wpisać z podatkiem a jak ktoś będzie chciał to sobie potem odliczy (o ile ma działalność)

Pozdr! :-)

jiGsaw napisał(a):
Bucik napisał(a):hahaha nie powiedziałbym , że go przejeździ . Fiat to fiat .. Każdy jest taki sam ..

Potwierdzam na przykładzie kilku fiatów z najbliższego otoczenia, zarówno nowych, jak i używanych. Tandeta. Fiata trzeba wiedzieć kiedy sprzedać.

Taaa najlepiej sobie Kupić E30 lub E36 nie ? Kurde nie rozumiem takich ludzi jak Ty.
MordaS13