Fiat Grande Punto Abarth

08 Wrz 2009, 22:06

Witam
szukam dla siebie nowego samochodu, chcialbym kupic cos dobrze wyposazonego, dynamicznego i w miare w dobrej cenie

mysle ze dość ciekawa ofertą jest to punto abarth, niezle osiągi dobre wyposazenie i za 65tys.
Chciałbym sie jednak zapytac osób, które bardziej siedzą w temacie czy to dobry pomysł, co sądzicie o pakietach tuningujących czy poprawienie osiągów oraz wyglądu poprzez większe felgi za 10 lub 19 tys jest warte tego??? jak bardzo moze to zwiększyć koszty eksploatacji?? poza tym samo już zużycie paliwa jest dość duże

rocznie przejeżdżam około 40 tys km moze lepiej kupic bravo w 2.0 dieslu?

Generalnie interesuje mnie Wasza opinia na temat tego samochodu i ewentualna podpowiedź na co innego można zwrócić uwagę z budzetem koło 80 tys
z góry dziekuje za odpowiedzi :)
kuba
kuba123
Nowicjusz

Miejscowość: w-wa

08 Wrz 2009, 23:58

Grande Punto Abarth z zewnątrz nie ma co, rzuca sie w oczy, w szczególności biały, ale ważne jest to co jest pod maską, czyli silnik i zawiesznie, które w połączeniu dają świetne osiągi i prowadzenie. Co do spalania to wersja 155 konna mniej wiecej 10-15l a wersji 180 konnej 3-4 litry więcej. Co do Bravo 2,0 to również ciekawa oferta, dobry silnik, choc gorzej wypada już zawieszenie i prowadzenie. Ja bym wybrał Grande Punto Abarth, niedość, że świetnie wygląda to jeszcze lepiej jeździ. Kiedyś, każdy krytykował Fiata, a teraz włosi dokonali rewolucji i ich samochody są coraz lepsze.
V12
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź

09 Wrz 2009, 19:24

V12 napisał(a):w szczególności biały
conajmniej 90% Abarth - ów jest białych. Przynajmniej ja innego koloru nie widziałem :P

Jak dla mnie z punktu widzenia estetycznego to warto, ponieważ auto bardzo dobrze się prezentuje szczególnie z pakietem esseesse.

Co do awaryjności itp to nie wiem. W rodzinie był Fiat Punto, ale I gen i nic się nie psuło ;)

Hmm. jeśli masz zamiar kupić Abarth-a i nażekać na spalanie to nie warto inwestować, bo zapewne pali te około 9-10 litrów średnio.
Do tego Bravo było by lepszym rozwiązaniem.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

09 Wrz 2009, 21:30

dzięki za opinie, tak mi się wydawało ale chciałem się upewnić skłaniam się raczej do abarth'a punto, bo chodzi o to żeby samochod dawał wiecej frajdy z jazdy :) a ekonomia może pozostać na 2 miejscu
kuba
kuba123
Nowicjusz

Miejscowość: w-wa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    (Nie) zdążyć przed szlabanem - przejazd kolejowy
    Pokonywanie przejazdu kolejowego nie należy do najtrudniejszych manewrów, o ile robi się to z głową. W razie nieuwagi grozi nam bowiem między innymi znalezienie się w aucie pomiędzy opuszczonymi rogatkami. W momencie, ...