REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
kkamykk napisał(a):Jak dla mnie, to wrzucenie "luzu" bez użycia sprzęgła nie miało z tym raczej nic wspólnego.
Tym bardziej, że dzisiaj silnik odpalał bez problemu.
Kiedy przestał działać ten pedał gazu? Może po prostu auto zgasło podczas jazdy (stąd te kontrolki oleju i akumulatora) i właśnie dlatego silnik nie reagował na gaz. Powiedz coś więcej o sytuacji, w której to się stało. Skoro pisałeś, że było to na górce przed rondem, to domyślam się, że jechałeś na włączonym biegu, tak? I co było dalej? Tak po prostu auto przestało reagować na gaz, więc spojrzałeś odruchowo na licznik i zobaczyłeś świecące się kontrolki?
Jak dla mnie, to warto przede wszystkim skorzystać z diagnozy komputerowej. Koszt nie wielki, a może ta niemiła niespodzianka, która Cię spotkała pozostawiła po sobie ślad.
kerstov napisał(a):Witam, mam spory problem, aczkolwiek przy wyłączonym silniku wrzuciłam bieg z 1 na "luz" , jednak bez użycia sprzęgła. Niedługo potem samochód nie chciał odpalić, co mnie strasznie przeraziło. Czy doszło do poważnych uszkodzeń przez ten mój idiotyczny wyczyn?