Fiat Multipla MK1 - gdzie znajduje się przekaźnik szyb?

16 Sie 2017, 17:54

Witam wszystkich posiadam fiata multiple 1,6 16v benzyna z 2001 roku czy morze mi ktoś powiedzieć gdzie znajduje się przekaznik szyb w multipli mk1 bo prawdopodobnie jest on odpowiedzialny za to ze szyby raz działają raz nie, bezpiecznik jest sprawny napięcie z niego wychodzi ale nie dochodzi do przełącznika w drzwiach rano wszystko jest ok po pracy jak samochód postoi na słońcu nie działa . Mysle ze to sterownik jest za to odpowiedzialny tylko gdzie on jest. Dzięki.
tom1223
Początkujący

Prawo jazdy: 01 04 2003
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: xsara picasso
Silnik: 1,8 16v 115km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

16 Sie 2017, 21:21

tom1223 napisał(a):bezpiecznik jest sprawny napięcie z niego wychodzi ale nie dochodzi do przełącznika w drzwiach rano wszystko jest ok po pracy jak samochód postoi na słońcu nie działa
Sprawdzałeś miernikiem czy faktycznie nie ma napięcia przy przełączniku jak samochód postoi na słońcu?
Nie działa Ci tylko jedna szyba czy wszystkie?

Miałem kiedyś podobny przypadek i winny był sam mikrostyk w przełączniku oczywiście w innym samochodzie ale może tak samo jest u Ciebie.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

17 Sie 2017, 07:06

Sprawdzalem brak napięcia na przełącznikach niedziałają dwie przednie rano było wszystlo ok jak samochód postał ma słońcu przestały działac a wieczorem znowu wszystko nyło ok.
tom1223
Początkujący

Prawo jazdy: 01 04 2003
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: xsara picasso
Silnik: 1,8 16v 115km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2002

17 Sie 2017, 09:37

Przekaźniki i bezpieczniki masz w dwóch miejscach jedna skrzynka jest we wnętrzu za kierownicą, a druga w komorze silnika. Myślę, że w tej we wnętrzu znajdziesz przekaźnik najlepiej wtedy kiedy szyby działają. Powinieneś go namierzyć bez większego problemu.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

"SKODA Rapid" Nowy wymiar SKODY
    Pod takim hasłem rozpoczęła się właśnie największa kampania reklamowa marki SKODA w tym roku. Hasło reklamowe SKODY odnosi się bezpośrednio do modelu Rapid, który kontynuuje znaną z Octavii i Superba ideę samochodu ...