Fiat Palio Walenie w przednim kole (You Tube).

14 Gru 2012, 10:53

Witam mam Palio 2003 1,2 8V
Mój problem polega na tym iz:
-jadac po w miare równej drodze wszystko jest w porzadku, a gdy tylko bedzie jakas dziura to jest masakra jakby zawieszenie miło 100 lat.
-gdy podniose auto za ''BUDE'' to jak by walił ktos młotkiem (jak na filmiku) a gdy auto podniose za WAHACZ wszystko oki nie ma stuków ,puków.
Zaznaczam wymieniłem :przegub, poduszke amora, sworzen lewa strona w porzadku nie ma znaczenia czy auto jest podniesione za wahacz czy bude.
A tu macie filmik doradzcie:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Pozdrawiam.
A tu macie 2 film jak auto jest podniesione za wachacz to tak jakby stał na kolei wtedy wszystko jest ok

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

kun1
Nowicjusz

Auto: fiat

14 Gru 2012, 14:23

kun1 napisał(a):doradzcie:
Co tu doradzać ? Trzeba rozebrać i obejrzeć . Wygląda to tak jakby półoś napędowa wraz z przegubem była za długa.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

15 Gru 2012, 16:41

To był strzał w 10. przyciołem półoś o ok 0,5 cm naciołem frez na zabezpieczenie i działa.
Tylko nie wiem co jest nie z tego modelu wachacz czy półośka.
kun1
Nowicjusz

15 Gru 2012, 18:34

kun1 napisał(a):nie wiem co jest nie z tego modelu wachacz czy półośka.

To sam powinieneś do tego dojść . Być może jednak wszystko jest w porządku. Możesz mieć przesuniętą , przestawioną jednostkę napędową ,ewentualnie skoślawione zawieszenie z tej strony , itp................itp.......Jaka historia auta i powstania tego niedomagania ?
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

15 Gru 2012, 20:45

Historia ??!! Auto kupione w komisie wiec sam sobie mozesz odp. na pyt.
Jezdziłem rok i nic sie nie działo az do wakacji gdzie cos zaczeło walic wiec co?? przegub wymieniłem przy okazji poduszke i sworzen (był wybity)to nic nie dało ale tak jezdziłem.
Po jakims czasie jak reka odjoł "samo sie naprawiło'', az do teraz
kun1
Nowicjusz

17 Gru 2012, 21:45

Zobacz jeszcze poduszki na których leży silnik w budzie, może mocowanie silnika do karoserii jest wychlastane i jak Ci auto na jakiejś dziurze podskoczy, to się coś przestawia...
Pomagier
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 06 1986
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: kia sorento
Silnik: 2,5crdi
Paliwo: Diesel
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Silnik 8.0 WR16 64v4T - Volkswagen
    Na koniec zostawiliśmy coś naprawdę dużego kalibru. To silnik napędzający jedno z najszybszych aut drogowych w historii. Motor Bugatti Chirona to jedyny silnik W16 na świecie, który wszedł do seryjnej produkcji. Ma ...