Fiat Panda 100HP

26 Paź 2006, 09:52

Chciałem wam zaprezentować nowy model Fiata Pandy o nazwie "100HP", którego nazwa pochodzi od mocy jego silnika. Fiat na zewnątrz prezentuje się jako samochód o sportowym charakterze, o czym świadczą spojlery, chromowane końcówki wydechu, zderzaki z dodatkową osłoną chłodnicy, aluminiowe felgi 15" (dzięki, którym wygląda nieco poważniej) i kontrolna znajdująca się na liczniku.

Silnik:
Panda 100HP jest napędzana wolnossącym silnikiem benzynowym o pojemności 1.4 l i mocy 100 KM przy 6000 obr/min i momencie 131 Nm przy 4250 obr/min.

Osiągi/Spalanie:
Samochód może rozpędzić się do 100 km/h w 9.5 s oraz osiąga prędkość maksymalną 185 km/h. A to wszystko przy średnim zużyciu paliwa w cyklu mieszanym 6.5 l/100 km.

Wygląd:
Z zewnątrz panda 100HP wyróżnia się zmienionymi zderzakami, sportową końcówką rury wydechowej, nowym grillem oraz 15-calowymi felgami z oponami 195/45.

Wyposażenie:
Wyposażenie standardowe obejmuje m.in. halogeny, tylne hamulce tarczowe, specjalne sportowe zawieszenie, skórzaną kierownicę, sześciobiegową skrzynię biegów oraz dzieloną tylną kanapę.

CENA:
Wiemy już, ile panda 100HP będzie kosztowała na polskim rynku. Właścicielem tego samochodu będzie można zostać za 48 800 zł.
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

26 Paź 2006, 13:09

Sądzę, że Panda 100HP znajdzie na naszym rynku wielu zwolenników :D
Pozdrawiam
de la Cruz
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: łódzkie

26 Paź 2006, 15:09

Fiat Panda mnie jakos za bardzo nie przekonuje. Jak mysle to napewno znajdzie wielu zwolennikow jak to bylo z zwyczajna wersja Pandy. Mi ten samochód nie przypadl do gustu...
Wiesiek Grzybiaż
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów

26 Paź 2006, 15:22

No trzeba przyznać, że spalanie nie jest takie duże w porównaniu z taką mocą i momentem silnika. Przyspieszenie też niczego sobie. Ale i tak jak na ważącą niespełna tonę pande z pewnością przydało by się więcej tych koników :) . Trzeba przyznać, ze samochody tego typu z alu 15' zwracają na siebie uwagę.
Pozdrawiam.
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

27 Paź 2006, 19:14

Moim zdanie ten model akurat fajnie wygląda tylko kiepskie przyspieszenie bo aż 9,5s. mogli tu się bardziej postarać przecież to nie jest ciężkie auto.
Pozdro. Kacper
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

27 Paź 2006, 22:04

Jak dla mnie wnętrze tego auta może być,ale z zewnątrz bardzo mi się NIE podoba. :?
Kasik
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 99
Miejscowość: Opolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

25 lat SKODY Favorit
    SKODA Favorit, jeden z najważniejszych samochodów w historii marki, w tym roku obchodzi swoje ćwierćwiecze. Model ten zadebiutował podczas 29. Międzynarodowych Targów Przemysłowych w Brnie w 1987 roku. Pierwszy ...
    BMW X4 Concept nowy Sports Activity Coupe
    Każde BMW X wyznacza nowe standardy w swojej klasie. Pierwszy model BMW X – BMW X5 – zadebiutował w 1999 roku, tworząc segment aut typu Sports Activity Vehicle (SAV), w którym od lat królują modele ...