Fiat Panda 100HP

26 Paź 2006, 09:52

Chciałem wam zaprezentować nowy model Fiata Pandy o nazwie "100HP", którego nazwa pochodzi od mocy jego silnika. Fiat na zewnątrz prezentuje się jako samochód o sportowym charakterze, o czym świadczą spojlery, chromowane końcówki wydechu, zderzaki z dodatkową osłoną chłodnicy, aluminiowe felgi 15" (dzięki, którym wygląda nieco poważniej) i kontrolna znajdująca się na liczniku.

Silnik:
Panda 100HP jest napędzana wolnossącym silnikiem benzynowym o pojemności 1.4 l i mocy 100 KM przy 6000 obr/min i momencie 131 Nm przy 4250 obr/min.

Osiągi/Spalanie:
Samochód może rozpędzić się do 100 km/h w 9.5 s oraz osiąga prędkość maksymalną 185 km/h. A to wszystko przy średnim zużyciu paliwa w cyklu mieszanym 6.5 l/100 km.

Wygląd:
Z zewnątrz panda 100HP wyróżnia się zmienionymi zderzakami, sportową końcówką rury wydechowej, nowym grillem oraz 15-calowymi felgami z oponami 195/45.

Wyposażenie:
Wyposażenie standardowe obejmuje m.in. halogeny, tylne hamulce tarczowe, specjalne sportowe zawieszenie, skórzaną kierownicę, sześciobiegową skrzynię biegów oraz dzieloną tylną kanapę.

CENA:
Wiemy już, ile panda 100HP będzie kosztowała na polskim rynku. Właścicielem tego samochodu będzie można zostać za 48 800 zł.
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

26 Paź 2006, 13:09

Sądzę, że Panda 100HP znajdzie na naszym rynku wielu zwolenników :D
Pozdrawiam
de la Cruz
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: łódzkie

26 Paź 2006, 15:09

Fiat Panda mnie jakos za bardzo nie przekonuje. Jak mysle to napewno znajdzie wielu zwolennikow jak to bylo z zwyczajna wersja Pandy. Mi ten samochód nie przypadl do gustu...
Wiesiek Grzybiaż
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów

26 Paź 2006, 15:22

No trzeba przyznać, że spalanie nie jest takie duże w porównaniu z taką mocą i momentem silnika. Przyspieszenie też niczego sobie. Ale i tak jak na ważącą niespełna tonę pande z pewnością przydało by się więcej tych koników :) . Trzeba przyznać, ze samochody tego typu z alu 15' zwracają na siebie uwagę.
Pozdrawiam.
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

27 Paź 2006, 19:14

Moim zdanie ten model akurat fajnie wygląda tylko kiepskie przyspieszenie bo aż 9,5s. mogli tu się bardziej postarać przecież to nie jest ciężkie auto.
Pozdro. Kacper
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

27 Paź 2006, 22:04

Jak dla mnie wnętrze tego auta może być,ale z zewnątrz bardzo mi się NIE podoba. :?
Kasik
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 99
Miejscowość: Opolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co to znaczy być uprzejmym na drodze?
    Po pierwsze być kierowcą przewidywalnym, a nie chaotycznym i pełnym emocji. Po drugie przestrzegać przepisów ruchu drogowego. Po trzecie kierować się zasadą współpracy, ostatecznie intencją wszystkich jest bezpieczne ...
    BMW Concept X6 2007
    BMW Concept X6 ten przedprodukcyjny samochód koncepcyjny jest pierwszym na świecie autem typu SAC (Sports Activity Coupé). Koncept prezentuje wizję BMW scalającą cechy modeli BMW X z atrybutami typowymi dla ...