Fiat Panda 2006, zablokowane koło

24 Lut 2012, 21:04

Witam, mam problem z samochodem. Od tygodnia jakoś tylne prawe koło zaczeło mi szumieć przy hamowaniu, dzisiaj zablokowało mi całkowicie koło, przednie i lewe tylne normalnie się kręcą a prawe tylne stoi w miejscu i szura chodź by przy zaciągniętym ręcznym i za chiny nie chce puścić.
Myślałem, że to może linka trzyma ale wtedy trzymała by też lewe koło o ile się nie mylę a trzyma tylko i wyłącznie prawe.

Co zrobić?
Gizior69
Obserwowany

Prawo jazdy: 26 01 1991
Auto: Fiat Panda 1.1, r.06

24 Lut 2012, 21:23

Gizior69 napisał(a):Co zrobić?

Odpowiez prosta-naprawić...Trudno tak wyrokowac co się stało.Linki h-ca ręcznego nie mozna wykluczyc/nie wiem dokładnie jak to wygląda-osobne linki na kazde koło :?: /.Jezeli tak to mogła zablokować.Nie mozna wykluczyc ze odkleiły sie okładziny cierne od szczęk i zablokowały koło.Musisz to rozebrac a wtedy będziesz wiedział co się stało...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

24 Lut 2012, 21:27

Odkleiła się okładzina od szczęki . Jak szurało to wtedy trzeba było ściągać bęben. Teraz to będzie problem.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

24 Lut 2012, 21:30

Czyli cóż poczynić???
Gizior69
Obserwowany

Prawo jazdy: 26 01 1991
Auto: Fiat Panda 1.1, r.06

24 Lut 2012, 21:47

Gizior69 napisał(a):Czyli cóż poczynić???

Wziąść się do roboty . Jak nie ogarniasz tematu to udaj się z problemem do jakiego mechaniora. On przyjedzie na miejsce lub sprzątnie auto na lawetę. Samo się nie odblokuje.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pogoda zmienną jest - wiatr, deszcz i burze
    W lecie pogoda bywa bardzo zmienna. Podczas jednej podróży możemy doświadczyć opadów deszczu, gwałtownych burz oraz porywistego wiatru. Wybierając się na wakacyjne wyjazdy pamiętajmy o tym, aby być odpowiednio ...