Fiat Panda- ocena linkow

01 Lip 2014, 17:13

Co sądzicie o zakupie któregoś z modeli, który polecacie?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł]

1gregor
Nowicjusz

Auto: Nie mam

01 Lip 2014, 17:40

1. Wygląda jak z floty
2. Wygląda okej, choć chyba maska odstaje
3. Wygląda okej ale droga
4. Dwumasa w Pandzie 1.2? :lol:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

01 Lip 2014, 18:00

No więc tak

1. Faktycznie duży przebieg, ale może? prawdziwy?
2. Faktycznie maska jakaś taka wypukła poza tym gościu zejdzie z ceny myśle, że do 11k, ale opłaty dodatkowe około 1,5k i chciałem zagazować to kolejne 2,2-2,4k ale mam do niego najbliżej około 50km.
3.Oferta dobra po opłatach i zgazowany ale mam trochę daleko ponad 200km
4.Oferta moim zdaniem najlepsza ale coś przebieg mi się nie podoba "jakiś za niski" i widać że jakiś odpicowany no i najdalej ponad 350km koło zamachowe dwumasowe (wiem że Panda nie ma) to po prostu gwarancja od nich bo mają jeszcze inne auta w ofercie.

Dlatego prosze o pomoc dodam, że jestem z dolnego śląska z okolic Jeleniej Góry i tego np. nie chce

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] 9900k + prowizja i wersja najuboższa poza tym silnik 1.1 tylko
a co sądzicie o tym

1gregor
Nowicjusz

01 Lip 2014, 18:16

1. Wygląda jak z floty

Bo białe? Przebieg nie taki wielki, a we flotach na trasy raczej nie jeżdzą 1,2 benzyną 65 koni jeszcze z LPG.
Równie dobrze może być to normalne prywatne auto.

Poza tym auta firmowe są najbardziej krytykowane przez tych, co nie mają pojęcia jak takie auto funkcjonuje. Z pierwszej ręki (sam taką Octavią sporo jeździłem) wiem jak one są serwisowane, niejeden prywatny samochód jest w gorszym stanie niż firmówka mająca dwa razy większy przebieg. To nie są L-ki, że po roku auto się nadaje do gruntownego remontu, a tak wielu myśli.
Najlepiej sprawdzić stan zamiast od razu takie skreślać, bo się można bardzo zdziwić.

3. Wygląda okej ale droga

W życiu, jakiś mały wsiowy komis, chamska picerka do zdjęć, na dodatek się trzeba ojeździć tam i z powrotem żeby to zarejestrować, nie mówiąc o konieczności wynajmowania lawety żeby chociaż go sprawdzić w serwisie. Na takie to nawet nie ma co patrzeć.
krzycho
Początkujący

Prawo jazdy: 0- 0-2002
Auto: Peugeot 207
Silnik: 1.4 16V
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2010

01 Lip 2014, 19:00

1.Wiem że biały ale popatrzcie dokładnie na lewą strone,połowa auta jest w innym odcieniu czy mi sie wydaje? W dodatku koniu ma troche racji,auto jeżdziło w firmie,wpisałem numer telefonu w google i oto co wyskoczyło http://biznes-polska.info/firmy/l07/linfo07457.htm
2.Według mnie wygląda aż za ładnie i faktycznie maska jakaś krzywa.
3.Jak przedmówca wspomniał odpicowana na handel.
4.Ten sie sprzedaje już z 2-3miesiące.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Lip 2014, 19:11

No faktycznie ten nr 4 już się trochę sprzedaje i nie może coś podejrzane moim zdaniem oferta najatrakcyjniejsza ale jak pisałem trochę daleko ponad 350km w jedna stronę mam. Jak dzwoniłem do gościa to coś mówił że sprowadzana ta Pańdziocha. Ja już głupieje, może wy forumowicze macie jakieś oferty.

1.Fiat Panda najlepiej 1.2 Benzyna + Gaz
2. Klima, obrotomierz, zamykany schowek.
3. Kolor najlepiej niebieski, szary lub czerwony, nie biały i groszek.
4. Ogólnie chcę wersje tą bogatsza nie podstawową.

A ta z tym że jest błąd w ogłoszeniu: silnik 1,2 a nie 1,3 a przebieg 169000 a nie 19000 dzwoniłem pytałem a no i plama na siedzeniu kierowcy widać na zdjęciach no i oferta komisu.

1gregor
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Daltonista na drodze - czerwony, żółty i zielony
    Prawidłowa interpretacja kolorów w pewnych okolicznościach drogowych bywa kluczowa dla zachowania bezpieczeństwa. Zdarza się to głównie, gdy zasady na drodze wyznacza sygnalizacja świetlna. Jak radzi sobie w ...

01 Lip 2014, 19:22

Cena troche niska.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

01 Lip 2014, 19:23

krzycho napisał(a):Poza tym auta firmowe są najbardziej krytykowane przez tych, co nie mają pojęcia jak takie auto funkcjonuje.
A widziales samobojcow w Siejakach i Pandach co pedza po autostradzie 160 km/h? :)
Koniu
Forumowicz VIP

01 Lip 2014, 19:35

No ta jasno niebiesko tez troche podejrzana
Zobacze jeszcze taką tylko musze spytać co z opłatami czy już opłacona czy nie bo przy rejestraci 500zł i tak musze chyba płacić i no i zagazować kolejne ponad 2000 a wy co sądzicie? Czemu klapa schowka jest czarna?

[link do Otomoto wygasł]
1gregor
Nowicjusz

01 Lip 2014, 19:40

A czemu chcesz akurat Pande?
Koniu
Forumowicz VIP

01 Lip 2014, 19:45

Niskie spalanie, niskie koszty utrzymania głównie na wyjazd po jakieś zakupy, rodzina 3 osobowa. Myślałem ewentualnie o Punto 2 ale tam chyba szybciej rdza zżera bo garażu nie mam a Panda ocynk.
1gregor
Nowicjusz

01 Lip 2014, 19:55

Za 12k mozna szukac juz Grande Punto 1.4 z LPG :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

01 Lip 2014, 20:01

A może Xsara?
z Twojego miasta i sądząc po tablicach od nowości tam jeżdzi.
Barol
Awatar użytkownika

01 Lip 2014, 20:07

A widziales samobojcow w Siejakach i Pandach co pedza po autostradzie 160 km/h? :)

Oczywiście są różne, nie chodzi mi o tą konkretną tylko żeby nie uogólniać, bo są auta służbowe z bogatych firm, np budowlanych na wielomilionowych kontraktach czy farmaceutycznych, gdzie takie auto jest doinwestowane bardziej niż jakikolwiek prywatny właściciel mógłby sobie pozwolić. Pełny serwis co 10-15 tys, bez żadnego oszczędzania bo wszystko idzie w koszty. I nawet jak ma wysoki przebieg to potrafi być w idealnym stanie (to właściwie są jedyne używane auta klasy średniej, o których można śmiało powiedzieć "stan idealny").

Ta Panda to inny przypadek, wygląda na prywatną, którą ktoś używa w swojej małej firmie i dba jak o własne. Ale po zdjęciach to ciężko coś naprawdę ocenić.

A ta podana wyżej
[link do Otomoto wygasł]
to jest jeszcze przed opłatami, zresztą w nawet już w sprowadzone i opłacone, ale jeszcze niezarejestrowane auta lepiej się nie bawić przy takich kwotach. Szukając dla siebie podowiadywałem się dokładnie jakie mogą być komplikacje i szkoda ryzykować dla może niewielkiej oszczędności (może, bo "okazje z Niemiec" to niestety nie istnieją).
krzycho
Początkujący

Prawo jazdy: 0- 0-2002
Auto: Peugeot 207
Silnik: 1.4 16V
Rok produkcji: 2010

01 Lip 2014, 20:12

To zależy,dużym plusem jest napewno to że zazwyczaj firmówki są naprawiane na oryginalnych częściach i na wszystko są faktury. U mnie w firmie są trzy dostawczaki (2x Fiaty Doblo i Peugeot Partner) Partner jest od nowości (2008rok) i auto poprostu usterka co chwile sie coś psuje ale stoi na placu jako rezerwowe,z koleji Dobla jak na Fiata mało awaryjne,pomijam rocznego ale drugi służy dzielnie od 2007roku,aktualnie ma grubo ponad 260tysięcy i kierowca który nim jeżdzi lubi sobie depnąć więc u niego to auto nie ma lekko ale jak wspominałem mimo to jeżdzi że aż miło.
Barol
Awatar użytkownika