Fiat Punto 1.9 JTD, 2001r.

09 Wrz 2011, 14:31

Witam!

Proszę Was o opinię, czy warto zainteresować się Fiatem Punto 1.9 JTD z 2001 roku. Cena 9900, ale do negocjacji. Samochód nieźle wyposażony: klimatyzacja, alufelgi,autoalarm. Przebieg ma ok 150 tys, sprowadzany z Włoch.
Wygląda bardzo ładnie, zero śladów korozji.
jedyne co mnie martwi to ten silnik diesla... Czy warto kupić taki? Słyszałam że naprawy diesli są strasznie drogie i poza tym ja więcej jeżdzę w mieście autem i nie wiem czy diesel sie nadaje na miasto.
Proszę Was o jak najszybsze uwagi bo dziś jadę go oglądać.
blondynka24
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Honda Jazz 1.4, 2004

10 Wrz 2011, 07:53

Akurat jednostka JTD to bardzo udana konstrukcja,ciesząca sie dobrą opinią wśród użytkowników.
Dla mnie jednak auto jest troche za drogie (no chyba że jest w idealnym stanie w co wątpie).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Wrz 2011, 11:21

W przebieg nie uwierzę ale jeśli bardzo zadbany to ewentualnie za 9 tys można się skusić. JTD-ki to dobre silniki, a że to Fiat to naprawy nie będą drogie.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Typ: Sport/Coupe

10 Wrz 2011, 12:29

Ja też radze sprawdzić dokładnie auto pod względem blacharskim ponieważ auto pochodzi z Włoch a jak wiemy tam jest dużo powypadkowych aut lub z mniejszymi uszkodzeniami lakieru ale to akurat nie przeszkadza.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

11 Wrz 2011, 21:33

Temat upadł. Auto ma blacharkę kiepską, ślady od soli, i schodzi czarna laka z drzwi. I w środku zaniedbany, ale ponoć to domena włoskich aut.
blondynka24
Początkujący

11 Wrz 2011, 21:39

No to jak to wkońcu jest wygląda bardzo ładnie czy jest zaniedbany?
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Niebezpieczne jesienne weekendy
    Wciąż zbyt wielu polskich kierowców ignoruje ryzyko związane z prowadzeniem samochodu po spożyciu alkoholu, takie jak większa brawura, gorsza umiejętność oceny sytuacji na drodze czy spowolnienie reakcji za kierownicą. ...

11 Wrz 2011, 22:11

Wyglądał ładnie, ale na zdjeciach :) w rzeczywistości widać mankamenty. dobry fotograf był albo photoshop.
blondynka24
Początkujący

11 Wrz 2011, 22:37

To ja za te pieniądze bym odpuścił.
Barol
Awatar użytkownika