Fiat Punto 2 1.2 V8 Co to za przewód?

11 Gru 2019, 20:33

Fiat Punto 2 1.2 V8 Co to za przewód? Czy ktoś orientuję się co to jest za przewód. Ten mały czarny nad przekładnią kierowniczą
Ostatnio edytowany przez Dzosek 11 Gru 2019, 20:47, edytowano w sumie 3 razy
Dzosek
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
  • 11 Gru 2019, 20:34

a jakieś zdjęcie?
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

11 Gru 2019, 22:49

Chodzi Ci o ten przewód który zaznaczyłem czerwoną strzałką?

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Jeżeli tak to wygląda to na przewód hamulcowy który idzie dalej do pompy hamulcowej widać trochę go po prawej wyżej przy serwo.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

12 Gru 2019, 04:25

Tak o ten przewód mi chodziło :) dziękuję a wskazanie. Wydaję mi się że z niego cieknie :(
    Dzosek
    Nowicjusz

12 Gru 2019, 09:14

Tylko jak by on był nieszczelny to byś miał pewnie problem z hamulcami i ubywało by płynu w zbiorniczku wyrównawczym. Zobacz w miejscu tego mocowania do nadwozia bo tam jest mokro. Trzeba by było go wypiąć wytrzeć dokładnie to miejsce mocowania w czarnym uchwycie i obserwować. Zerknij też po nim do góry czy gdzieś wyżej też jest taki mokrawy.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

12 Gru 2019, 10:04

Sprawdzałem dziś z rana to olej był w górnej granicy ( max) i to miejsce jest teraz suche jakby nic nie było.
    Dzosek
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

7-miejscowy SUV klasy premium - przegląd modeli
      Do przewiezienia większej liczby osób nie zawsze potrzebny jest minivan. Wystarczy praktyczny SUV z dodatkowym rzędem siedzeń. Modele klasy premium bardzo często oferują taką opcję, co w połączeniu z luksusowym wyposażeniem ...
      Volkswagen Home - nocne jazdy testowe
      Volkswagen Home, który mieści się na warszawskiej Woli przy ul. Karolkowiej 30, znany jest jako wyjątkowe miejsce prezentowania i sprzedaży nowych Volkswagenów. Niedawno Volkswagen Home zasłynął również ...

12 Gru 2019, 10:58

Obserwuj po jeździe bo wyciek może być tylko pod względem większego ciśnienia w przewodzie a powstaje ono tylko podczas hamowania. Więc jak samochód stoi nic się nie będzie działo.
    Cichy77
    Forumowicz VIP