Fiat Punto 2 czy Bravo

02 Lip 2012, 14:31

Witam
Zastanawiam się nad kupnem "nowego" samochodu. Mój wybór padł na Fita Punto II 1.8 HGT i Fiata Bravo 2.0 HGT. Dlaczego Fiat?? Ponieważ mój budżet jest bardzo ograniczony (6000 zł góra 6500zł ale wolał bym zostawić trochę kasy na rejestracje, opony, ewentualnie przegląd lub oc) a zależy mi na dość młodym samochodzie i wydaje mi się że nie będą tak zajeżdżone jak golf czy civic. Poza tym Punto II HGT strasznie mi się podoba, 130 konny silnik w takim autku to szatan, podobnie jak 140 konny w Bravo. Co myślicie o moim pomyśle?? Czy to ma sens, czy lepiej kupić auto starsze ale "niezawodne". I jeszcze ciekawi mnie jak wygląda spalanie w tych dwóch autach bo nie chciał bym gazować.

pozdrawiam
qwerty1990
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 01 2010

02 Lip 2012, 14:33

Punto HGT nie w tych pieniądzach.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Lip 2012, 14:47

Widziałem kilka sztuk do rejestracji za 5000-5500. Poza tym w mojej okolicy jest na sprzedaż lekko uszkodzone (drzwi do wymiany, lampa i zderzak)
qwerty1990
Nowicjusz

02 Lip 2012, 19:59

Masz jakiś link?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Lip 2012, 20:09

Do rejestracji z niemiec:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
był jeszcze jeden ale aukcja się już skończyła.
Tutaj z uszkodzoną instalacją lpg:

Dodatkowo w niedziele na giełdzie byłem i jedna sztuka była za 6200 z tym że maska do pomalowania. Niedaleko mnie jest też za 4900 tylko trzeba wymienić drzwi, lampe z przodu i trochę maska pognieciona. Wszystko to HGT.

A jest znalazłem:

Jeszcze dodatkowo:
qwerty1990
Nowicjusz

02 Lip 2012, 21:23

ofert troche bedzie , ale radziłbym dobrze oglądać te bezwypadkowe okazje :wink:,
rzeczywiscie nie trudno je rozpędzić , ale nie wszytkim udaje się je zatrzymać bez bum ,
w Reichu takie z 2001 r z klima kolo 2tys Euro chodzą - chyba ze mają po 200 tysi km - a wtedy już o "małym" remoncie silnika czy skrzyni trzeba myślec :evil: bo sprzegło to przy okazji
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne