Fiat Punto II "bąblowanie" w nagrzewnicy

06 Mar 2007, 17:24

Dwa miesiące temu zauważyłem dziwne "bąblowanie" płynu w nagrzewnicy. W warsztacie mechanicy stwierdzili, że powodem jest najprawdopodobniej zapowietrzenie układu, wyeliminowali awarię uszczelki pod głowicą. W związku z tym, że płyn nie był już świeży postanowiłem wymienić go na nowy i przy okazji odpowietrzyć cały układ. Okazało się jednak, że zjawisko "bąblowania" płynu nie ustało..... Dodam, że nagrzewnica działa prawidłowo (grzeje), płynu chłodniczego nie ubywa. Co może być przyczyną????
Jacek
JacekMadera
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Cekcyn
  • 06 Mar 2007, 20:56

Patrzałem w ksiązce nic ciekawego niema , moze pompa zasysa powietrze
    marcepan
    marcepan36
    Nowicjusz

Miejscowość: Wielen

07 Mar 2007, 10:23

Również o tym myślałem, ale gdyby się tak działo, to chyba "bąblowanie" by się nasilało, a tak chyba nie jest....
    Jacek
    JacekMadera
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Cekcyn

08 Lut 2011, 11:26

Powiedzcie mi jakie są najczęstsze przyczyny usterek w chłodnicach? robię statystykę komentujcie
    Ostatnio edytowany przez jarilitmanen, 10 Lut 2011, 02:01, edytowano w sumie 1 raz
    jarilitmanen
    Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
    Auto: Nie mam

10 Lut 2011, 20:42

uszczelke wymienłes a planowanie głowicy i sprawdzenie na szczelnosc robiłes?
    ochroniarz02
    Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      Wyjazd na wakacje samochodem – o czym pamiętać?
      Długo wyczekiwany po okresie kwarantanny czas wakacyjnych wyjazdów w końcu nadszedł. Z uwagi na bezpieczeństwo, o wiele więcej Polaków w tym roku zdecyduje się na podróże krajowe, by zobaczyć lokalne ...