Fiat Seicento LPG - problem z zapłonem

06 Sty 2013, 18:16

Cześć,
Sytuacja wygląda tak: Wróciłem z krótkiej podróży, zaparkowałem auto, po 20 minutach chciałem znowu pojechać gdzieś, ale samochód odmówił posłuszeństwa i nie da się uruchomić silnika. Zauważyłem też że licznik KM się zrestartował, oraz auto wykazuje oznaki jakby "braku energii", kiedy uruchomię światła mijania + ogrzewanie, cała elektryka wariuję, zanika itp. Benzyny oraz gazu na 100% nie brakuje. Liczę na szybką pomoc, z góry dzięki.
yanger
Nowicjusz

Auto: Seicento

06 Sty 2013, 18:30

Akumulator nie padł czasem?? Wiem że wcześniej mogło być dobrze ale aku mają to do siebie że potrafią się zepsuć w najmniej oczekiwanym momencie ...
JEST:
- Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r
- Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r
- Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

06 Sty 2013, 19:43

Chyba rzeczywiście to akumulator, naładuję go dziś w nocy.
Być może to głupie pytanie, ale jestem nowym kierowcą - jeśli już naładuję akumulator - jak zabrać się za odłączanie go od gniazdka? Nie jestem pewny, żeby mnie napięcie nie kopnęło :P
yanger
Nowicjusz

Auto: Seicento
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Małe tablice rejestracyjne i problemy kierowców
    Małe tablice rejestracyjne są dostępne od ponad roku ale niektórzy właściciele aut nie znają dokładnie jej przeznaczenia i przez to mogą stracić dowód rejestracyjny od samochodu i dostać mandat w wysokości 500zł. ...