Fiat Seicento

10 Gru 2009, 14:10

Witam.
Mam problem odnośnie okładu paliwowego w Fiacie Seicento 900. Wiem że w baku mam ok 10 litrów paliwa, a wskaźniku pokazuje mi że mam zatankowany do fula.
Czy może jest to wina czujnika ? Jeżeli tak to czy czujnik od Fiata CC 900 pasuje do Seicento 900 ? Z góry pozdrawiam i dziękuję
fufleks
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk
  • 10 Gru 2009, 15:13

prawdo podobnie zawisil ci sie plywak w baku wyjmij pompke paliwa ktora znajduje sie pod siedzeniami tylnymi i zobacz czy gdzies sie nie wiesza albo cos podeszlo pod niego
    turboplus
    Początkujący

Miejscowość: przbyszow

10 Gru 2009, 19:09

Ewentualnie masz zwarcie do masy na przewodzie z pływaka do wskaźnika.Może tez być to wina samego wskaźnika.
    Wyjmij przewód od wskaźnika na czujniku poziomu paliwa(są dwa przewody - jeden od wskaźnika,a drigi od rezerwy) i włącz stacyjkę - wskaźnik powinien opaść na sam dół.A jak ten przewód przyłożysz do masy samochodu,to powinien iść max. w górę.W ten sposób sprawdzisz i wskaźnik i czujnik.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wskazania sondy lambda za katalizatorem
      Przy sprawnym katalizatorze sonda za nim na postoju pokazuje mi niskie wartości ok. 0.1V podczas jazdy są to wysokie odczyty ok 0.8V (oba wykresy w miare płaskie)czy tak powinno być? Jeśli tak to niech ktoś wyjaśni dlaczego ...
      Grillowanie, wyjazdy czy wesela - wczorajszy kierowca
      Letnie grillowanie, wyjazdy czy wesela często łączą się ze spożywaniem alkoholu. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że w takiej sytuacji często nie są zdolne do prowadzenia samochodu nie tylko tego samego wieczoru, ...