Fiat Seicento.. zakłócenia na CB po odpaleniu silnika..

18 Maj 2010, 16:47

Więc mam taki problem.. założyłem CB do seicenta, i gdy odpalę silnik, i gdy mam skręcone radio normalnie (tak jak w innych samochodach, z innym CB), to po prostu mi szumi.. gdy go skręce aby był duzo gorszy zasięg to przestaje szumiec...

Dlaczego tak jest.?:>
Ostatnio edytowany przez Dejwid, 18 Sie 2010, 01:17, edytowano w sumie 1 raz
Dejwid
Początkujący

Miejscowość: Zator

18 Maj 2010, 17:55

Jak zwiększasz obroty silnika to szum jest intensywniejszy czy cały czas taki sam? Jak podłączone radio i jaka antena?
Ostatnio edytowany przez PrezesArtek, 18 Sie 2010, 01:17, edytowano w sumie 1 raz
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

19 Maj 2010, 02:21

Tak dokładnie szum jest intensywniejszy jak dodam gazu. Radio Alan Midland, a Antena taka mala Presidenta.
Ostatnio edytowany przez Dejwid, 18 Sie 2010, 01:17, edytowano w sumie 1 raz
Dejwid
Początkujący

Miejscowość: Zator

20 Maj 2010, 03:36

Nie wiem jak masz podłączone to radio ale przypuszczam, że pod zapalniczkę, podłącz bezpośrednio pod akumulator i zobaczymy czy się poprawi nie zapomnij o bezpieczniku ok 2A. Odłącz antenę i zobacz czy zakłócenia dalej występują.
Ostatnio edytowany przez PrezesArtek, 18 Sie 2010, 01:18, edytowano w sumie 1 raz
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

17 Sie 2010, 13:46

Dejwid napisał(a):Więc mam taki problem.. założyłem CB do seicenta, i gdy odpalę silnik, i gdy mam skręcone radio normalnie (tak jak w innych samochodach, z innym CB), to po prostu mi szumi.. gdy go skręce aby był duzo gorszy zasięg to przestaje szumiec...

Dlaczego tak jest.?:>

spory kondensator na zasilanie i bedzie oki
Ostatnio edytowany przez klimakielce, 18 Sie 2010, 01:18, edytowano w sumie 1 raz
PISAĆ
klimakielce
Nowicjusz

Miejscowość: KIELCE
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dwie nagrody za stylistykę dla Audi A3
    Stylistyka Audi A3 cieszy się dużym uznaniem użytkowników i fachowców. W tegorocznej edycji niemieckich nagród stylistyki – German Design Awards, kapituła uznała model A3 za zwycięzcę w kategorii ...
    Nie mniej niż 1 metr od rowerzysty podczas wyprzedzania
    Zimą kierowcy odzwyczaili się od jednośladów na drogach. Wiosną, gdy warunki atmosferyczne są bardziej przyjazne i bezpieczniejsze dla rowerzystów czy motocyklistów, na ścieżki rowerowe oraz drogi powracają ...