Fiat Siena 1.4-problem ze skrzynią biegów??

25 Lis 2007, 11:56

Witam!
Dzisiaj nagle ni z gruszki ni z pietruszki pojawil sie u mnie nastepujacy problem... Otóż po wlaczeniu silnika i wrzuceniu 1 biegu moj samochod po prostu gasnie,nie da sie ruszyc..po wrzuceniu wstecznego tak samo nie chce.Dziwne jest to,ze jak jest na luzie to rusza jakby byl na 3 biegu(podobnie jak wrzuce 3 bieg to da sie ruszyc).Gdy wrzuce 1 badz 2 i puszczam sprzeglo to po prostu gasnie jakby byl 5 bieg...
Dziwnie mi to wyjasnic i 1 raz spotkalem sie z takim czyms :? Co nawaliło?Skrzynia?Sprzegło?
mieczkos997
Nowicjusz

Auto: nie mam
  • 25 Lis 2007, 12:26

Najprawdopodobniej czeka Ciebie naprawa skrzyni bądź wymiana. Pozdrawiam
    tomala2301
    Początkujący

Miejscowość: dolnyśląsk

25 Lis 2007, 12:30

Na szczęście nie :) w dziwny sposób,ale udalo mi sie naprawic w/w usterke :D
    Wygladalo na to jakby cos sie zblokowalo... dalem troche gazu wrzucilem 3 bieg i szybko zwolnilem sprzeglo... Ostro szarpnelo i cos "puscilo" :) teraz jest juz wszystko ok i mam nadzieje ze bedzie...
    mieczkos997
    Nowicjusz

Auto: nie mam
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      Mamy już jesień na drogach - na co trzeba uważać?
      Jesienią kierowcy powinni pogodzić się z gorszymi warunkami na drodze. Mgła, wilgoć, wichury – taka aura wymusza, aby za kierownicą być bardziej czujnym i przygotowanym do błyskawicznej reakcji. Sezon jesienny nieuchronnie ...