Fiat Siena 1.6 LPG lub coś innego do 3000zł.

23 Lip 2013, 20:18

witam, tak jak wyżej :) jestem tu nowy. niedawno zdałem prawo jazdy i chciałbym kupić fajny samochodzik, silnik niekonieczie duży, byleby w miare ekonomiczny i również zależy mi aby samochód nie wyglądał jak metalowe pudło. ojciec mi proponuje fiata siena od znajomego 1.6 w gazie rocznik 2000 choć nie jestem pewien (być może 2001) jednak nie jestem pewien czy to dobry będzie wybór i chciałem się państwa poradzić :) jeżeli nie ten fiacik to jaki inny samochodzik do 3000 zł ? bardzo proszę o pomoc. przejrzałem forum ale konkretnych informacji nie znalazłem.
ivvonka
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 07 2013
Auto: Jeszcze nie posiadam

23 Lip 2013, 20:29

Jeśli ta Siena jest w dobrym stanie to ja bym brał bo do 3000zł nie ma dużego pola manewru.
Silnik troche paliwożerny (po mieście 10-11l to norma) ale za to dynamiczny.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Lip 2013, 08:21

A ja zaproponuję ci Fiata Brava. Przed 3 latami pomagałem kupić synowi auto. Miało być w cenie do 6500 zł, w miarę duże z dużym bagażnikiem, oszczędne, w benzynie i bez gazu. To miał być samochód do wożenia również mojego wnusia, który wkrótce miał przyjść na świat.
Zadanie było karkołomne i czułem się trochę odpowiedzialny za ten zakup. Po miesiącu wertowania opinii o autach, danych technicznych i cen wybór padł na Fiata Brava.
Po 3 latach użytkowania można powiedzieć, ze to był strzał w dziesiątkę.
Kiedy syn z rodziną jechał ze Szczecina do Słupska nie musiałem drżeć, ze coś się w Fiacie stanie.
Syn dbał też o stronę techniczną wozu, przecież woził żonę i kochanego synka.
Kilka dni temu syn kupił sobie nowoczesny samochód, czy lepszy? To się okaże:)
Ma do sprzedania Bravę i ten co kupi te auto, jeśli będzie dbał tak dalej jak mój syn, będzie jeździł bezproblemowo tym autem jeszcze kilka dobrych lat.
Więcej szczegółów w poście w temacie:
pierwszy-samochod-do-4500zl-vt66770.htm
janu3
Nowicjusz

Miejscowość: Słupsk
Prawo jazdy: 19 07 1978
Auto: Citroen
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ford Fiesta 1,0 EcoBoost o mocy 100 KM
    Pod maską opisywanej wersji Fiesty znajduje się trzycylindrowa jednostka benzynowa o pojemności jednego litra, która generuje równe 100 KM. Napęd przekazywany jest za pomocą manualnej skrzyni biegów o ...
    Jakie modele i wersje oferują japońskie marki?
    Toyota GR Supra i Lexus LC to dobrze znane auta z Japonii. Toyota i Lexus proponują jednak nie tylko bezkompromisowe auta dla fanów adrenaliny, ale też usportowione wersje popularnych modeli. Zaglądamy do oferty obu ...