REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Blokuje się czyli nie można jej ruszyć tak jak przy wyjętym kluczyku ze stacyjki czy po prostu chodzi w tym momencie bardzo ciężko?Olek1995 napisał(a):blokuje sie kierownica podczas skręcania, jednorazowo po każdej kałuży
U ciebie z tego co wiem jest wspomaganie hydrauliczne więc na początek sprawdź stan oleju w zbiorniczku wyrównawczym od wspomagania. Następnie stan paska klinowego jeżeli jest słabo naciągnięty może się ślizgać jak dostanie się trochę wody?Olek1995 napisał(a): blokuje się ale na siłę można ja dokręcić trochę bardziej lub utrzymać w skręcie, po czym prostuje się normalnie i do następnej kałuży jest okej.
ja tez mysle ze to slabo naciagnięty pasek.Kacper napisał(a): na początek sprawdź stan oleju w zbiorniczku wyrównawczym od wspomagania. Następnie stan paska klinowego
Tam jest chyba tylko jedna osłona pod silnikiem tu masz link do przykładowej aukcji [link do oferty na Allegro wygasł]Olek1995 napisał(a):Pasek został naciągnięty, tylko ze jak się okazało pęknięta jest jakaś osłona od spodu i właśnie przez jej brak tak chlapało od spodu, to będzie osłona silnika ?