Fiat Siena problem z instalacją BRC

19 Paź 2014, 15:33

Witam wszystkich serdecznie ! Mam problem z moją instalacją. posiadam instalację LPG firmy BRC i gdy przełącze na gaz autko to diody które powinny pokazywac mi ilość gazu w butli - wszystkie 4 migają ! Lecz dzieje się to tylko jak samochód jest w ruchu. Gdy stoi w miejscu - kontrolki nie migają , ani też nie pokazują dokładnie ile jest gazu lecz świecą się 4 na raz... Bardzo był prosił , aby ktoś z Was mi pomógł bo myśle że ten mankament będzie można usunąć domowymi sposobami a nie oddawać odrazu do mechaników . :) Dziękuje i czekam na Wasze odpowiedzi . Pozdrawiam . :wink:
McMemorek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 06 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Peugeot 206
Silnik: 1.9 D
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

30 Sty 2015, 11:14

Sprawdz przewód który idzie na zbiornik do szkiełka rezerwy, dioda prostokatna od rodzaju paliwa swieci jednym kolorem?
zmorek
Początkujący

Prawo jazdy: 13 07 1995
Auto: vw sharan

06 Maj 2015, 20:31

Ja mam u siebie wskaźnik diodowy schodzący do dołu od najszerszego zielonego do czerwonego(pusto) . Dokładnie sprawdź podłączenie przewodów czy się gdzieś nie poluzowały czy zaśniedziały . Instalację nasz dobrą , jeśli to nie to to lepiej udać się do najbliższego serwisu a przy okazji zrobisz przegląd instalacji a to warto robić aby mieć większe oszczędności :).
kolargol
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: mercedes
Silnik: disel

13 Maj 2015, 19:41

Dokładnie jak napisał kolega Kolargol. Jeżeli wszystko sprawdzisz, przeczyścisz ew. zaśniedzenia itp i nic to nie da to pozostaje wizyta w zakładzie. Najlepiej tam gdzie ją zakładałeś, a jeżeli już kupiłeś auto z instalacją brc to tutaj masz spis wszystkich zakładów w Polsce http://www.lpg-brc.pl/index3.html. Zawsze możesz zadzwonić i podpytać. Pozdrawiam
lotek33
Aktywny

Zdjęcia: 3
Auto: vw golf 3
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG