Fiat Sienna Kto kogo zarysował?

29 Kwi 2020, 13:51

Jestem tutaj nowy, więc proszę wybaczcie mi błędy, nie wiem jak tworzyć temat...

Pisze z takim problemem, gdyż jakiś czas temu, przyszedł do mnie sąsiad z innego bloku twierdząc, że go zarysowałem na parkingu. Przyszedł z miarką i pokazywał że wszystko się zgadza, kolor lakieru jest można powiedzieć taki sam lub podobny ( trudno stwierdzić)
W mojej ocenie nie jest realne zarysowanie jego samochodu, gdyż parkuje tyłem do wyjazdu a on przodem, jego rysa jest po lewej stronie obok reflektoru a moja po prawej stronie obok tylnego koła, logicznie się to wyklucza, musiałbym zaparkować tak jak on...
Mniejsza o to...
Druga sprawa to nawet jeżeli faktycznie doszło do zarysowania, to jaką mam pewność, że to ja go zarysowałem a nie on mnie? Nie ma oczywiście monitoringu ani nic, żadnych świadków itd... więc pytanie moje, czy w takiej sytuacji można uznać kto jest winny czy rozchodzi się to?
Joeblack
Obserwowany

29 Kwi 2020, 15:12

Trudno ocenić nie widząc uszkodzeń, miejsca w którym jest jedno i drugie uszkodzenie, czy jest wypukłe czy płaskie, czy jest to tylko rysa czy np z wgnieciemiem. Rysy inaczej wyglądaja na pojeździe który jest w ruchu a inaczej na pojeździe który był zaparkowany, zamieść zdjęcia może coś wiecej doradzić sie da. A czy Ty na swoim aucie uszkodzeń nie zauważyłeś zanim zgłosił się sąsiad?
orange121
Nowicjusz

29 Kwi 2020, 15:12

Trudno ocenić nie widząc uszkodzeń, miejsca w którym jest jedno i drugie uszkodzenie, czy jest wypukłe czy płaskie, czy jest to tylko rysa czy np z wgnieciemiem. Rysy inaczej wyglądaja na pojeździe który jest w ruchu a inaczej na pojeździe który był zaparkowany, zamieść zdjęcia może coś wiecej doradzić sie da. A czy Ty na swoim aucie uszkodzeń nie zauważyłeś zanim zgłosił się sąsiad?
orange121
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla E11 G6 / G6R (1997–1999)
    Zaprezentowana w 1997 kolejna, przednionapędowa generacja Corolli zasłynęła uniwersalnością zastosowań oraz trwałością i bezawaryjnością. Podobnie jak w przypadku wcześniejszych generacji, z którymi dość mocno była ...