Fiat Stilo 1.9 JTD 115KM-czy to auto dla początkującego kier

31 Mar 2014, 18:22

Tak jak napisałem w temacie interesują mnie Wasze komentarze o Fiacie Stilo. Tu link do ogłoszenia w komisie nieopodal mojej miejscowości: [link do Gratka wygasł]
Jestem początkującym kierowcą, mieszkam na wsi także codzienna jazda po mieście jest wykluczona. Co sądzicie o cenie oraz przebiegu (o ile nie przekręcony)? Auto wizualnie prezentuję się super jednak na zdjęciach wszystko wygląda pięknie. Ja osobiście nie zauważyłem żadnego mankamentu w tym ogłoszeniu, ale jeśli Wam coś się nie podoba to chętnie poznam Waszą opinię. Tak naprawdę interesuję mnie każda opinia o tym aucie, modelu. Jestem laikiem jeśli chodzi o motoryzację więc wybaczcie moje błędy.
dariusz95
Nowicjusz

Auto: Nie mam

31 Mar 2014, 18:42

przebieg na bank przekręcony
W stilo lubi się elektronika sypać ale ten diesel jest ok
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

31 Mar 2014, 19:17

Ogl facet ma tam całkiem ogarnięte auta ( komis w moim city, czasami tam wpadam ).Przebieg na pewno kręcony. Fajnie wyposażona sztuka, nie widziałem jeszcze Stilo z dużym ekranem. Czarne pasy na zderzaku z przodu +50 Nm :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

31 Mar 2014, 19:27

To w sumie kiepsko z tym przebiegiem jak kręcony. A po czym to poznajecie, że przebieg kręcony? Lata doświadczenia? Wybaczcie za pytanie ale jestem zielony w tej dziedzinie. Jak myślicie jaki jest oryginalny przebieg? Koło 200 tys.? Auto z Niemiec, a tam drogi są, więc ludzie jeżdżą pewnie bardzo dużo. Mike jak możesz to powiedz coś więcej o tym komisie. Gościu auta ma ogólnie drogie, wszystko ponad 10 tys. więc nie na moją kieszeń. A i znacie może jakoś stronkę na której ludzie oceniają komisy w całej Polsce? Przydała by się taka stronka albo chociaż taki dział na jakimś forum. Pozdrawiam.
dariusz95
Nowicjusz

31 Mar 2014, 19:31

u nas jak auto z dieslem i ma poniżej magicznej granicy 200tys. km to od razu jest to podejżane
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

31 Mar 2014, 19:40

Czy dobre rozumiem, że taki przeciętny Niemiec dieslem robi spokojnie na ich drogach i ich kulturze jazdy robi spokojnie ponad 200 tys.? I przeciętny właściciel komisu z Polski sprowadza taką brykę i pierwsze co robi to kręci licznik. Czyli ogólnie auto z dieslem z zachodu jest praktycznie nie do wyciągnięcia z oryginalnym przebiegiem do 200 tys.?
dariusz95
Nowicjusz

31 Mar 2014, 19:46

Niemiec nie jest g...i i nie da 20k więcej za diesla żeby stał w garażu :ok:
A poza tym Stilo jest kiepskie.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

31 Mar 2014, 19:53

Myślałem, że niemiec kupuje auto z salonu, a nie używany. Ale tak jak pisałem jestem zielony w temacie motoryzacji. To właściwie pierwsza negatywna opinia jak dotąd na temat Stilo poza stwierdzeniem, że ma przekręcony przebieg. Dlaczego uważasz, że Stilo jest złe? Moderator mógłby napisać coś więcej niż tylko złe i kropka. Mi osobiście marzy się klasyczny benzyniak 1.4 16V. Jak ostatnio gdzieś czytałem,nie w żadnym komentarzu, tylko w jakimś artykule nt. motoryzacji ludzkość nie wymyśliła jak dotąd nic lepszego niż silnik 1.4 16V jeśli chodzi o silniki benzynowe.
dariusz95
Nowicjusz

31 Mar 2014, 19:55

Pada elektronika, części droższe niż do innych Fiatów :wink: Silniki są okej, szczególnie te JTD ale nie w tym samochodzie. Poza tym dość długo się sprzedają, szczególnie te 3 drzwiowe :)
Koniu
Forumowicz VIP

31 Mar 2014, 19:59

Kurde te JTD akurat w tym modelu muszą być złe. Czy ja mam aż takiego pecha, że zawsze samochody, które mi się podobają mają akurat zły silnik. Życie chyba ze mnie kpi...
dariusz95
Nowicjusz

31 Mar 2014, 20:04

Z doświadczenia wiem że stilo jtd jest ok do około 350 tyś km potem to jest skarbonka a ceny części też są na dodatek nie najniższe. Jak chcesz dobre auto to poszukaj jakiegoś japońca w benzynie byle by nie nissan bo to w sumie renault. Stlo jtd tez na dodatek do oszczędnych nie należy od 5.4 w trasie do 8.5 w mieście.Miałem w domu od nowego z salonu gorzej tylko wspominam tylko golfa 4 1.4.
KOLEŚ31
Początkujący

Prawo jazdy: 11 05 1999
Auto: honda civic ek3
Silnik: 1.5
Typ: Sedan/Limuzyna

31 Mar 2014, 20:10

dariusz95 napisał(a):Mike jak możesz to powiedz coś więcej o tym komisie.

Tak jak mówiłem, czasami mają fajne samochody. Z rok temu facet rozszerzył działalność. Miał tylko mały placyk ale się wzbogacił i teraz pow. komisu jest 3 razy większa. W tym "garażu" widocznym na foto auta są "przygotowywane'' do sprzedaży. Jak chcesz mógłbym Ci ew ogarnąć to auto, mieszkam kilka km od tego komisu :ok: Jc pisz na priv
P.s jeszcze taki jeden komis, na tej samej ulicy tyle że 300m wcześniej [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł].
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

31 Mar 2014, 20:14

To znaczy chodziło mi o to że JTD są dobre ale wszystko inne w tym samochodzie już nie :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

31 Mar 2014, 21:19

Zasada jest prosta - fiat nie. :)
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

31 Mar 2014, 21:39

JiGsaw ale widzę ze masz Fiata :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP