Fiat stilo 1.9jtd

26 Sty 2010, 20:11

mam zamiar kupić fiata stilo 1,9jtd czy ktos juz tym jezdzil jak wyglada dynamika, awaryjnosc i ogolnie wrazenia z jazdy. mialem juz kilka fiatów ale zadnego w takim silniku
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

26 Sty 2010, 21:09

Silnik bardzo polecany. Dynamiczny, bezawaryjny i oszczędny. Ogólnie fajne autko i trochę żałuję, że sam się za nim nie rozglądałem.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

26 Sty 2010, 22:57

bardziej mi sie podoba wersja 3-drzwiowa ale z uwagi na to ze planuje ślub a wiadomo po ślubie jakies dzieciątko :twisted: :twisted: to praktyczniejszy bedzie 5-drzwiowy. ale troche mnie przerazaja ceny diesla z tygodnia na tydzien na stacjach rosną, ile te silniki pala przy jezdzie sredniej bez szalenstw ale tez bez blokowania tras?
tower
tower
Początkujący

27 Sty 2010, 00:07

Chodzi ci w trasie czy po mieście? I czy mówisz o JTD czy JTD Multijet? W trasie jak jesteś zapalczywym amatorem prawego pasa, to zejdziesz poniżej 5 litrów na sto, a w mieście jak ostro mu dajesz po garach to i 10 ci spali... Nie mam pojęcia jak jeździsz, w każdym bądź razie fiatowskie diesle są bardzo fajne, ogólnie FIAT to obecnie niezła firma produkująca dobre samochody (wbrew obiegowym opiniom polaków którzy FIATa oceniają przez pryzmat maluchów i dużych fiatów w których średnio raz na miesiąc coś musieli naprawiać i poprawiać)
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

27 Sty 2010, 18:38

Ja też stoję przed taki samym dylematem i zastanawiam się nad Stilonem JTD 5 drzwi, ale ostatnio wpadła mi w oko Cytryna Xsara HDI oba auto około 2002 roku to wydatek ok. 16000.I teraz sam już nie wiem. :?:
bob219
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

27 Sty 2010, 19:58

no ja mam kilka typów na auto chce wydac 15-17tys i myslalem nad stilo 1.9jtd, peugeot 307 2.0hdi, lub 1.4hdi, citroen c3 1.4hdi. Chce kupic cos w dieslu bo juz sie najezdzilem benzyna i gazem :wink: chce sprobowac czegos nowego. ja z samochodem sie nie żenię ale chociaz ze 2-3 lata bede chcial pojezdzic nowym nabytkiem. Ludzie narzekaja na fiaty a ja mam juz 3. i jak na razie chwale sobie moze trafilem dobre egzemplarze albo sam nie wiem. W nastepnym samochodzie bede oczekiwał niskiego spalania bo od wakacji przeprowadzam sie do warszawy i nie chce smoka co mi bedzie palil 12ropy. i chce male autko bo duze na razie mi jest nie potrzebne. :wink:
tower
tower
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Insignia z instalacją gazową LPG
    Opel Insignia z silnikiem 1.4 Turbo LPG ecoFLEX przystosowanym do eksploatacji na skroplonym propanie-butanie (LPG). Fabryczną instalację gazową można zamówić do każdej wersji nadwoziowej flagowego Opla, czyli sedana, ...
    Hyundai podejmuje współpracę z 4mobility - carsharing
    Hyundai przekazał flotę samochodów i30 nowej generacji, w ramach kontraktu z firmą 4Mobility, oferującą usługi wynajmu samochodów w systemie carsharing. Rozbudowanie floty o samochody marki Hyundai wpisuje się ...

27 Sty 2010, 20:32

Z tej ekipy... to bierz Fiata... w wwa pewnie z 8 litrów Ci łyknie.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

27 Sty 2010, 23:44

Kubuch napisał(a):Ogólnie fajne autko i trochę żałuję, że sam się za nim nie rozglądałem.

a dalczego? foka chyba jednak lepsza
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

28 Sty 2010, 06:47

jiGsaw napisał(a):Z tej ekipy... to bierz Fiata... w wwa pewnie z 8 litrów Ci łyknie.

Zdecydowanie popieram !!!
W 307 oprócz wyglądu nie ma nic lepszego od Stilo... a powiedziałbym,że nieco lepsze spasowanie elementów nie rekompensuje delikatności i podatności na usterki francuskiego pojazdu.
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna