REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
To może być przyczyna lejących wtrysków nie wiem skąd nieszczelność uszczelki pod głowicą wyszło w warsztacie? Przez takie wtryski silnik będzie też pracował nie równo.aple4 napisał(a):Natomiast ostatnio zauważyłem jeszcze, że w oleju silnikowym pojawiła się benzyna.
Za dużo czasu minęło już od kupna samochodu, jak byś to zrobić w ciągu miesiąca od kupna to byłaby szansa coś ugrać w tym temacie.aple4 napisał(a):Pytanie: Czy przy tym modelu sprzedaży (marża), mogę domagać się od sprzedawcy naprawy/obniżenia wartości tytułem rękojmi ?
Moim zdaniem nic nie ugrasz w tej sprawie. Poza tym po naprawie nie może tak jeździć, naprawiasz po to żeby było dobrze i tu gwarancję na to powinien dać ci warsztat który wykona taką usługę.aple4 napisał(a):Pytanie 2: Czy mogę przeprowadzić naprawy na własny koszt (jeżeli auto będzie dalej tak jeździło to szybko się zatrze silnik), i później żądać od komisu zwrotu poniesionych kosztów ?
Cichy77 napisał(a):To może być przyczyna lejących wtrysków nie wiem skąd nieszczelność uszczelki pod głowicą wyszło w warsztacie? Przez takie wtryski silnik będzie też pracował nie równo.
Cichy77 napisał(a):Za dużo czasu minęło już od kupna samochodu, jak byś to zrobić w ciągu miesiąca od kupna to byłaby szansa coś ugrać w tym temacie.